Alicia Vikander’s Tomb Raider krijgt vervolg

Tomb Raider fans opgelet. De film met Alicia Vikander uit 2018 krijgt een vervolg. Er is al een scriptschrijver aangenomen.

Toen werd aangekondigd dat er een nieuwe Tomb Raider gemaakt zou worden, klonk er enig gemor onder fans van de oorspronkelijke versie uit 2000, met Angelina Jolie. Maar Alicia Vikander maakte de belofte waar en toonde aan dat een remake echt wel plaats kon hebben naast de originele film. De film, geregisseerd door Roar Uthaug, kreeg in 2018 een hoop lof, voornamelijk aan het adres van Vikander, die een geweldige prestatie had geleverd als Lara Croft, maar ook kritiek over het ongeïnspireerde achtergrond verhaal en gebrek aan een sterk plot. Wereldwijd verkreeg de film goede opbrengsten, maar had zeker in thuisland Verenigde Staten moeite met van de grond komen. Een vervolg was om die reden lange tijd niet zeker, ondanks dat de film zelf wel een vervolg opzet.

Nu is dan toch eindelijk de kogel door de kerk als Deadline bekend maakt MGM de knoop heeft doorgehakt en Amy Jump heeft aangenomen om het script voor het vervolg te schrijven. Jump is voornamelijk bekend van haar werk aan 2016’s Free Fire en wist onder andere Vikander erg te overtuigen met haar pitch voor het volgende avontuur, wat in elk geval hopelijk een sterker plot belooft voor de tweede film. Het is sowieso fijn dat het franchise opnieuw een vrouwelijke schrijfster heeft aangenomen, na het succes dat Geneva Robertson-Dworet bracht. De reboot was namelijk een stuk minder overseksualiseerd dan de films met Angelina Jolie, wat de film zeker ten goede kwam en het een bepaalde mate van authenticiteit gaf.

Wanneer de film in de bioscoop wordt verwacht is nog niet bekend. Aangezien het script dus nog geschreven moet worden, zal de film waarschijnlijk niet voor 2021 verschijnen.

Beeld: MGM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *