Alles dat nu bekend is over Spider-Man: Far From Home

Er is een trailer voor Spider-Man: Far From Home! Wij kunnen hem alleen nog niet bekijken. De trailer is afgelopen weekend exclusief aan het publiek van Comic Con Brazil getoond. En hoewel we dus nog niet weten wat er precies in gebeurd, kunnen we wel alsof een paar dingen aan elkaar knopen op basis van reacties van aanwezigen.

Het waarschijnlijk belangrijkste nieuwtje is dat Jake Gyllenhaal inderdaad in de film zal verschijnen, waar al lange tijd geruchten van rondgingen, in de rol van Mysterio. Het kostuum zal ook te zien zijn in de trailer. Daarnaast is meer duidelijk geworden waar het plot van de film om zal draaien. De trailer bleef namelijk zo ver mogelijk weg bij de gebeurtenissen van Infinity War en de nog aankomende Endgame.

Tom Holland’s Spider-Man werd in Captain America: Civil War voor het eerst in het Marvel Cinematic Universe geïntroduceerd als hij door Tony Stark wordt gevraagd deel te nemen aan zijn strijd tegen Steve Rogers. Na de strijd keert Peter Parker terug naar zijn ‘normale’ leven in Queens, New York, gedurende Spider-Man: Homecoming, waar hij de strijd aangaat met klein misdaad en ongeduldig wacht op zijn volgende grote missie. Na zijn strijd in Homecoming is de volgende grote missie wanneer de Kinderen van Thanos naar de aarde komen in Infinity War. Dit verhaal eindigt met Peter Parker die ‘per ongeluk’ meegaat de ruimte in en uiteindelijk zijn einde vindt als slachtoffer van Thanos’ Decimation. Wat dus voor een groot vraagstuk zorgt rondom het aangekondigde vervolg in Far From Home, want Avengers: Endgame is nog niet uit en het is dus geheel onduidelijk hoe Peter Parker zijn terugkeer maakt.

Het officiële verhaal is wel dat Far From Home zich na Endgame afspeelt, wat dus een grote spoiler geeft voor de vierde Avengers film, want het betekent dat in elk geval een deel van de slachtoffers van de Decimation terug zullen keren. Zelf zou het me niet verbazen als Marvel de mogelijkheid dat het verhaal zich afspeelt voor de gebeurtenissen van Infinity War achter de hand houdt, voor het geval dat. In elk geval wordt er in de trailer, volgens de overlevering, geen woord gerept over de gebeurtenissen van Infinity War, Endgame of überhaupt over Thanos.
In plaats daarvan zal de film draaien om Peter Parker’s strijd met Gyllenhaal’s Mysterio en zijn opbloeiende relatie met Zendaya’s MJ. In de trailer zou Parker op een reis gaan zonder zijn Spider-Man outfit, waar hij snel spijt van krijgt als er problemen opdoen. Tenminste, tot Nick Fury op komt dagen, waarmee Tony Stark heel slim buiten het verhaal wordt gelaten, nadat de nieuwe Avengers trailer sterk heeft gehint naar een mogelijk eind van Tony Stark.

Dit is in elk geval alles dat ik online kon vinden, voor de rest zullen we moeten wachten tot we de trailer met onze eigen ogen kunnen bewonderen.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *