Alles over de Golden Globes: winnaars en andere hoogtepunten

We moesten even in spanning wachten, maar afgelopen nacht was het eindelijk zover: de uitreiking van de 76e Golden Globes. Onder leiding van Andy Samberg en Sandra Oh werden de winnaars van de avond stuk voor stuk bekend gemaakt. En er zaten nogal een aantal verrassingen bij. Lees verder voor alle hoogtepunten en de grootste winnaars.

Het had de avond van A Star Is Born moeten worden, die samen met Vice de leiding had op het gebied van nominaties met vijf kansen. Maar in plaats daarvan werd Bohemian Rhapsody de grote winnaar. Ondanks de vijf nominaties ging A Star Is Born uiteindelijk maar met één beeldje naar huis. Bohemian Rhapsody versloeg A Star Is Born voor Beste Drama en Beste Drama-acteur, die award ging naar Rami Malek, in plaats van beoogde winnaar Bradley Cooper. Ook Lady Gaga greep onverwachts naast de award voor Beste Drama-actrice. Vanaf de aankondiging van de nominaties, zelfs daarvoor nog, was men ervan overtuigd dat zei de award mee naar huis zou nemen, maar de prijs ging uiteindelijk naar Glenn Close voor haar fenomenale optreden in The Wife. Close eerde haar medegenomineerden nog wel in haar speech: “Everything you did this year … we should all be up here together.” Ook bevatte haar speech nog wat aanmoedigende woorden tegenover alle vrouwen: “Women, … we have to find personal fulfilment, we have to follow our dreams, we have to say ‘I can do that’and I think we should be allowed to do that.

A Star Is Born verloor dus de awards voor Beste Drama, Beste Drama-actrice, Beste Drama-acteur en Beste Regisseur, die naar Alfonso Cuaron ging voor de Netflix film Roma. Echter wisten ze wel de award voor Beste Orginele Liedje te bemachtigen voor Shallow, een duet tussen Lady Gaga en Bradley Cooper. Lady Gaga accepteerde de award samen met schrijver Mark Ronson, die de kans greep om Bradley Cooper even het spotlicht te zetten. “You took a heartfelt honest tune and you gave it emotional resonance that we could’ve only dreamt of,” zei Ronson in zijn dankwoord tegen de regisseur. Bekijk de video hieronder.

A Star Is Born is echter niet de enige ‘verliezer’ (in zoverre je een project dat een Golden Globe wint überhaupt een verliezer kunt noemen) van de avond, ze delen de eerste plek met Vice. Vice was ook genomineerd voor vijf Golden Globes en wist er uiteindelijk ook maar eentje te winnen.
De grootste winnaar van de avond was The Green Book, die maar liefst drie beelden in de wacht wist te slepen. Dit waren de awards voor Beste Komedie of Musical, Beste Ondersteunende Rol van Mahershala Ali en Beste Scenario.
De grootste winnaars binnen de televisienominaties waren The Assassination of Gianni Versace en The Kominsky Method, die beide twee awards wonnen. Ook leuk was de award van Sandra Oh, die Beste Drama-actrice won voor haar rol in de serie Killing Eve. Oh moest dus even een pauze nemen van haar presentator-activiteiten om de award in ontvangst te nemen.

Er waren uiteraard nog meer winnaars, dus klik hier voor een complete lijst van alle Golden Globes winnaars.

Ondanks de regen van awards waren de echte sterren van de avond presentatoren Sandra Oh en Andy Samberg. Ze begonnen de show met een roast, die iets te aardig was voor de algemene roast-standaard, maar wisten toch nog een aantal rake opmerkingen erin te krijgen, bijvoorbeeld over de representatie in films, wat weer zorgde voor een hilarische verontschuldiging van Emma Stone. Bekijk hieronder de hoogtepunten.

Een mooi moment achter de schermen was het eren van Freddie Mercury door Rami Malek en de leden van Queen. Bekijk hieronder de video:

De avond had teveel hoogtepunten om alles te benoemen, maar hieronder nog een video voor de kleine momentjes die nog zijn vergeten, om het af te sluiten en ons het jaar weer door te krijgen tot de volgende Golden Globes. Of in elk geval tot de uitreiking van de Oscars.

Beeld: NBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *