AMC’s The Walking Dead verbreedt wereld met filmserie

Dit artikel bevat grote spoilers voor The Walking Dead seizoen 9 en specifiek voor aflevering 905, What Comes After.

De moed zonk menig Walking Dead fan in de schoenen toen Andrew Lincoln eerder dit jaar liet weten dat hij in seizoen 9 de televisieserie, die in Nederland op Fox wordt uitgezonden, zou verlaten. Lincoln’s alterego Rick Grimes is al sinds het begin het hart van de serie en sinds seizoen één zijn er nog weinig mensen de serie uitgegaan zonder dat hun personages een gruwelijk einde kenden.

Maar Rick’s laatste aflevering, What Comes After, is inmiddels uitgezonden en de serie heeft een hele onkarakteristieke wending genomen… Rick overleeft zijn exit! Na eerst gespiest te zijn weet hij zich vrij te vechten. Zijn half bewusteloze reis terug naar Alexandria bevat wat gezichten uit het verleden, zoals de recentelijk overleden Scott Wilson, en eindigt letterlijk in een explosie als Rick een brug opblaast om zijn mensen te beschermen tegen een horde walkers. Maar zelfs dat krijgt Rick Grimes niet kapot. Als hij aanspoelt aan wal wordt hij gered door Anne, die wordt opgehaald door een helikopter en Rick wegvliegt naar een onbekende bestemming.

Maar dat is niet het einde van Rick’s verhaal. Producent Scott M. Gimple vertelt namelijk dat het verhaal vervolgd zal worden in een driedelige filmserie, waarvan productie van de eerste zal beginnen in 2019. Waar de films plaats zullen vinden of waar ze gefilmd zullen worden is nog onbekend. Lincoln verliet de serie om meer tijd met zijn familie door te kunnen brengen in Engeland. “There is more story to tell, and we’ll be telling it“, aldus Gimple.

Zelf moet ik bekennen dat ik eind seizoen 6 ben afgehaakt met de serie, maar als afvallige fan ben ik persoonlijk blij met deze wending. Maar wat vinden de diehard fans? En wat verwachten jullie van de films? Laat het me weten in de reacties!

Beeld: AMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *