Aquaman 2 is in ontwikkeling

Aquaman is nu officieel DC’s best presterende film ooit. Het is dan ook voor niemand een verrassing dat Aquaman 2 nu echt officieel in ontwikkeling is. En waarschijnlijk zullen ze regisseur James Wan ook weer aan boord kunnen trekken.

Deadline heeft bekend gemaakt dat de tweede Aquaman film nu echt in ontwikkeling is, in de bekwame handen van Warner Bros en DC Films. Daarnaast zou de studio druk bezig zijn met regisseur James Wan over te halen opnieuw de leiding te nemen over het waterige avontuur. Wan heeft geweldig werk verricht met de eerste film, dus het is te begrijpen dat de studio’s hem terug willen hebben. Volgens mijn vertegenwoordiging heeft hij een pauze genomen na het werk van de eerste film, maar bronnen vertellen Deadline dat hij heeft gezegd niet terug te willen keren tenzij er een goed genoeg script op de tafel ligt.

Het is geen verrassing dat er hard wordt gewerkt aan een tweede film, aangezien Aquaman nu toch echt alle DC Films records gebroken heeft. De film is nu de meest winstgevende DC superheldenfilm aller tijden. Volgens Box Office Mojo heeft Aquaman nu wereldwijd 1,09 miljard dollar verdiend, en daarmee verslaat het Christopher Nolan’s The Dark Knight Rises, die in 2012 1,08 miljard bij elkaar wist te rapen. Aquaman draait nog steeds in de bioscopen, dus de film zal hoogstwaarschijnlijk het record nog wel een treetje hoger weten te tillen. Aquaman staat wel ‘pas’ op de achtste plek op de superheldenfilm ranglijst. Van de zeven films die boven Aquaman staan zijn zes films in handen van Marvel en ééntje in de handen van Pixar. Met stip bovenaan staat Avengers: Infinity War, van vorig jaar.

Aquaman vertelde het verhaal van Arthur Curry, die als half-mens en halfgod vast komt te zitten in een strijd tussen twee werelden en op een avontuur moet gaan om beide werelden te beschermen. De film draait momenteel nog in de bioscoop.

Beeld: Warner Bros

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *