Arrow komt na acht seizoenen ten einde

De CW hitserie Arrow zal volgend jaar na acht seizoenen ten einde komen. Er zal nog één kort seizoen aankomen. Arrow was de serie die aan het begin stond van het Arrowverse, dat meerdere CW series in één grote wereld verbond.

Arrow is sinds 2012 op de CW te zien. De serie draait om miljardair Oliver Queen, die schipbreuk overleeft en na vijf jaar terugkeert naar de stad waar hij vandaan komt, vastberaden om af te rekenen met al het kwaad dat in de straten verscholen gaat. Het nieuws is best een verrassing, omdat de serie oorspronkelijk, samen met een tiental andere CW series, vernieuwd was voor een compleet nieuw seizoen. Nu is besloten dat seizoen te halveren en na die tien afleveringen de serie te laten eindigen. Variety maakte het nieuws bekend en gaf hierbij de volgende verklaring van CW: “This was a difficult decision to come to, but like every hard decision we’ve made for the past seven years, it was with the best interests of ‘Arrow’ in mind. We’re heartened by the fact that ‘Arrow’ has birthed an entire universe of shows that will continue on for many years to come. We’re excited about crafting a conclusion that honors the show, its characters and its legacy and are grateful to all the writers, producers, actors, and — more importantly — the incredible crew that has sustained us and the show for over seven years.

Het nieuws werd bevestigd door hoofdrolspeler Stephen Amell, via Twitter. Bekijk het bericht hieronder.

Gezien de woorden van CW en de timing van het einde in de herfst, zou het goed kunnen dat Arrow zijn finale kent gedurende het jaarlijkse Arrowverse crossover evenement. Arrow is de grondlegger van het Arrowverse geweest, waaruit een complex universum aan werelden is ontstaan. Het verbindt meerdere DC series, waaronder Arrow, The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow. In elk geval eens met jaar springen personages van de series over naar de andere series, in een groot evenement. Arrow begon hiermee toen het Grant Gustin als Barry Allen introduceerde, die later het hoofdpersonage werd in The Flash. Van daaruit ontstonden ook connnecties naar Supergirl en Legends of Tomorrow. Een dergelijk concept als Arrowverse is nog nooit met deze omvang voorgekomen op televisie en zal Arrow om deze reden ook nog lang belangrijk houden, ook als de serie zelf niet meer op televisie te zien is.

Arrow is momenteel nog bezig het zevende seizoen uit te zenden. Nieuwe afleveringen van de serie verschijnen elke week op Netflix.

Beeld: CW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *