Avengers: Endgame gigantisch succes in eerste weekend

Dat Avengers: Endgame een groot succes zou worden, dat zagen we allemaal al heel lang aankomen. Maar Endgame versplintert in het eerste weekend al elk record dat het tegenkomt, overspoelt bioscopen en leidt zelfs tot ziekenhuisopnames. Al het belangrijke Endgame nieuws is in dit artikel even netjes op een rijtje gezet.

Box Office
Ten eerste, het bedrag waar iedereen op zit te wachten. De openingsweekend box office van één van de grootste films aller tijden. Voor nu is de film in elk geval de grootste film aller tijden, want Endgame weet in het eerste weekend een internationale box office van 1,2 miljard dollar bij elkaar te slepen. Dit is bekend gemaakt door Box Office Mojo. Er zijn überhaupt niet veel films die de miljard grens ooit overschrijden. Een openingsweekend van 1,2 miljard is uiteraard een nieuw record en Endgame is hiermee ook de snelste film ooit die een miljard weet te halen, na slechts 5 dagen. De kans is dan ook heel groot dat Endgame Avatar’s 2,7 miljard kroon te pakken zal krijgen. Met een openingsweekend van 1,2 miljard verdubbelt Marvel hun eerdere records met Infinity War, dat op 640 miljoen stond. Ook in het aantal dagen tot een miljard weet Marvel zichzelf te verdubbelen, of te halveren in dit geval. Infinity War bereikte de miljard na 11 dagen.

Record na record na record
Behalve internationaal verbrak Endgame het box office record in bijna elk land. Maar dat is niet het enige recordnieuws rond de film. De eerste trailer van de film werd in de eerste 24 uur 289 miljoen keer bekeken. Een nieuw record. De tweede trailer verkreeg trouwens 268 miljoen kijkers binnen de eerste 24 uur, waardoor Endgame nu de eerste en tweede plek in de ranglijst in handen heeft, na Avengers: Infinity War met 230 miljoen.
Het presales record is natuurlijk ook legendarisch. In de eerste zes uur van de presales wist de film het oorspronkelijke record van The Last Jedi te breken, in de eerste 24 uur had het meer verkocht dat de eerste vier films op de oorspronkelijke ranglijst bij elkaar (The Last Jedi, Aquaman, Solo en Infinity War) en wist uiteindelijk volgens Fandango 127 miljoen aan presales op te halen, wat ook een nieuw record was.
Het is met meer dan drie uur de langste MCU film ooit en brak in Amerika ook nog het record van de breedste release ooit. De film verscheen namelijk in 4,662 bioscopen. Het oorspronkelijke record was in handen van Despicable Me 3, met een release in 4,549 bioscopen.

#ThanksForTheEndgame
Al het succes van Avengers: Endgame is natuurlijk te danken aan de fans en dat heeft Marvel Studios ook niet over het hoofd gezien. Met een tweet stuurde Marvel een dankwoord richting de fans de wereld in. Ze wisten ook gelijk weer miljarden harten te breken door de woorden ‘I love you 3000‘ aan de tweet toe te voegen. Bekijk de tweet hieronder.

Downside to success
En hoe leuk het eerste weekend dan ook was voor fans (of juist niet) en voor Marvel, het was een heel stuk minder leuk voor het bioscooppersoneel. Bioscopen werden overwelmt door de grote hordes fans en enorme stapels afval. ComicBook laat weten dat veel bioscopen er veel moeite mee hadden de enorme stroom aan fans aan te kunnen. Bioscoopwerker Thomas Broome-Jones plaatste op Twitter een bericht met foto’s van grote stapels afval, dat fans in de bioscoop achterlieten. Manager Michael Colpitts liet weten dat de bioscoop de hype rondom Endgame gewoon niet aankon qua capaciteiten. Bekijk de berichten hieronder.

Bioscopen moesten soms ook overgaan op meer drastische maatregelen om de stromen en opruimwerkzaamheden aan te kunnen. Marvelfilms staan bekend om hun credits en aftercredits scenes, maar in veel bioscopen werden fans gevraagd de bioscoop al tijdens de credits te verlaten. Nu had deze film ook geen aftercredits scenes (iets waar ik zelf helaas pas aan het eind van de credits achterkwam), maar er zijn genoeg mensen die graag de credits kijken, dus het is niet iets dat bioscopen snel doen.

Ook voor fans was de film soms te veel om mee te dealen. CBR laat weten dat een vrouwelijke fan in China naar het ziekenhuis moest worden gebracht, omdat ze aan het hyperventileren raakte en niet meer kon stoppen. Nadat de fan wat zuurstof werd gegeven, kwam ze er snel weer bovenop. Ik denk wel dat we allemaal kunnen raden welke scene de vrouw zo overstuur maakte.

En dat was niet de enige fan die in de problemen raakte. Een man uit Hong Kong kwam er op harde wijze achter dat #DontSpoilTheEndgame iets is om serieus genomen te worden. De campagne werd gestart door de Russo broers om de hoeveelheid spoilers te beperken en elke fan van de film te laten genieten. AsiaOne maakte bekend dat een man uit Causeway Bay, Hong Kong, buiten de bioscoop is mishandeld, omdat hij luidkeels spoilers riep naar de mensen die de bioscoop inkwamen. Er zijn niet veel bronnen die het voorval ook werkelijk bevestigen, maar er circuleert wel een foto online waarop de man in kwestie medische assistentie zou ontvangen.

Fans Assemble
Ten slotte is het mooiste dat de Endgame ons brengt natuurlijk de manier waarop het fans bij elkaar brengt en samen van het avontuur laat genieten. Dit is heel mooi te zien op een video van TheLifeof_Ja op Twitter, die laat zien hoe een groep vrienden uit Israel instrumenten mee had genomen de zaal in en de Avengers Theme Song speelt voor het publiek in de bioscoop. Ze wisten het lied niet helemaal af te maken, maar wel genoeg ervan te spreken om het publiek nog even extra enthousiast te maken voor de film. Bekijk de video hieronder.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *