Avengers: Endgame toch niet het einde van MCU’s Fase 3

In tegenstelling tot wat we eerst dachten, zal Endgame toch niet Fase 3 van het MCU af gaan sluiten. Die eer zal zijn voor Spider-Man: Far From Home in juli. Dat heeft Kevin Feige laten weten.

Lange tijd leek het erop dat de allesbesluitende Avengers: Endgame, het langverwachte vervolg op Infinity War van vorig jaar, de derde fase van het MCU gaan afsluiten. Het zal immers de laatste keer zijn dat alle originele zes Avengers, waarmee het franchise vanaf 2008 van start is gegaan, te zien zullen zijn. Spider-Man: Far From Home lijkt, behalve natuurlijk een leuke Spider-Man film, tot nu toe nog niet veel meer dan een gigantische spoiler, aangezien zeker twee mensen uit de film – Peter Parker en Nick Fury – de snap van Thanos niet hebben overleefd in Infinity War, waardoor de film het ultieme bewijs is dat de gebeurtenissen van Infinity War in de volgende film op één of andere manier zullen worden teruggedraaid. Maar Spider-Man zal toch een grotere rol gaan hebben binnen het MCU, hij zal namelijk de derde fase van het legendarische franchise gaan afsluiten.

Dit heeft Kevin Feige, de grote baas van Marvel, vertelt tijdens een fanevenement in Shanghai. De audio van de video is slecht te verstaan, maar CBR wist te ontcijferen dat hem een vraag werd gesteld over Far From Home, waarop hij antwoordde: “It’s the end of the third phase. You’re the first person I told that to.” Bekijk de video hieronder.

Aangezien de gebeurtenissen van Far From Home plaats zullen vinden na Endgame werd tot nu toe aangenomen dat de film de vierde fase in zou luiden, een fase die ook onder andere Black Panther 2, Doctor Strange 2, Black Widow en Guardians of the Galaxy 3 zal bevatten. Wel zal dit nieuws, als het inderdaad helemaal blijkt te kloppen, verklaren waarom al eerder door Feige werd verteld dat de nieuwe films pas na Spider-Man aangekondigd zullen worden. Als Far From Home inderdaad Fase 3 afsluit, is het dus voor ons nog een groot mysterie hoe fase 4 er precies uit zal gaan zien. Hoe dan ook kunnen we ons beter eerst maar gaan richten op Endgame. De film verschijnt morgen in de bioscoop.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *