Avengers: Endgame wordt de laatste Stan Lee cameo

Avengers: Endgame zal op veel vlakken het einde van een tijdperk worden. Niet alleen zullen we afscheid moeten nemen van veel van de oorspronkelijke Avengers, we zullen ook afscheid moeten nemen van de Stan Lee cameo. De overleden Marvel held zal in Endgame zijn laatste cameo hebben.

Fans weten al heel lang dat Avengers: Endgame het einde van een tijdperk zal betekenen. Marvel heeft al regelmatig door laten schemeren dat niet alle oorspronkelijke Avengers (Iron Man, Captain America, Thor, Hulk, Hawkeye en Black Widow) de laatste film zullen overleven en sowieso lopen de contracten van veel van de acteurs en actrices af na de laatste film, wat de film het terrein van een hoop laatste optredens zal maken. Maar er komt nog een groot afscheid aan. Al sinds het begin van het Marvel Cinematic Universe verschijnt Stan Lee, de bedenker van talloze Marvel helden, met een cameo in elke film. De held overleed eind vorig jaar, wat betekende dat zijn cameos geteld waren. Wel was bekend dat hij er al een aantal van tevoren had opgenomen, dus het was nog onduidelijk tot hoe lang Marvel door zou kunnen gaan met Stan Lee’s optredens. De cameo in Captain Marvel was al enigszins aangepast, om de fans nog een extra steek in het hart te kunnen geven, maar fans hadden de hoop dat ze in elk geval tot Spider-Man: Far From Home van Stan Lee zouden kunnen genieten. Dit blijkt helaas niet het geval te zijn.

Endgame regisseur Joe Russo heeft tijdens een perstour in India bevestigd dat Avengers: Endgame de laatste Stan Lee cameo zal bevatten. Dit is naar buiten gekomen via een video van Pinkvilla op Twitter. Hierin vertelt Joe Russo dat hij zich niet kan herinneren of er een cameo was opgenomen voor Far From Home, wat lijkt te kloppen, aangezien er nooit iets bekend over is geworden. Russo voegde nog zijn ervaring toe over werken met de overleden held, wat bekeken kan worden in de video hieronder.

Endgame zal dus het laatste fysieke optreden van Stan Lee worden, maar het MCU zal vast manieren kunnen vinden om Lee de films binnen te smokkelen, door middel van foto’s of oud materiaal. Op die manier kan de grondlegger toch deel uit blijven maken van het MCU en van onze filmervaringen. Avengers: Endgame is vanaf 24 april in de bioscoop te zien. Kaarten zijn nu te koop.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *