Beverly Hills 90210 herstart in de maak – mét originele cast

Het was zo’n beetje de grootste serie op televisie rond 1990, de dramaserie Beverly Hills 90210. En in de wereld van remakes en herstarts kan zo’n serie dan natuurlijk niet achterblijven. Beverly Hills 90210 komt terug – mét een groot deel van de oorspronkelijke cast!

Naast Married with Children en The Simpsons blijft Beverly Hills 90210 één van de populairste series in de geschiedenis van FOX. De serie verscheen voor het eerst op televisie in oktober 1990 en was gemaakt door Darren Star, waarna producenticoon Aaron Spelling de productie overnam. In alle jaren dat de serie op televisie te zien was, stond die aan de top van zijn veld. De serie richtte zich oorspronkelijk op het leven van broer en zus Brandon en Brenda Walsh (gespeeld door Jason Priestley en Shannon Doherty), wiens familie van Minneapolis naar Californië verhuisd. Na het vertrek van Doherty, en later ook van Priestley, veranderde de show meer in een ensemble.

Deadline laat nu weten dat er een herstart van de populaire serie in de maak is, en er wordt gekeken op welk netwerk of streamingplatform deze kan worden uitgezonden. Schrijvers en producers Mike Chessler en Chris Alberghini zitten achter het idee, nadat ze al eerder aan een hermaak van de serie werkten, genaamd 90210. Deze serie is van 2008 tot 2013 te zien geweest. De herstart wordt door Deadline beschreven als ‘niet traditioneel’, maar ze gaan verder niet in op wat dat betekent. Een groot deel van de oorspronkelijk cast zou wel al ingestemd hebben met een terugkeer, waaronder Jennie Garth, Tori Spelling, Jason Priestley, Brian Austin Green, Ian Ziering en Gabrielle Carteris. Opvallende afwezigen zijn Luke Perry en Shannon Doherty, al kan hun afwezigheid wel verklaard worden. Perry heeft namelijk inmiddels een grote rol in The CW’s Riverdale en Doherty ging oorspronkelijk al uit de serie onder geruchten van veel problemen en ruzies met andere castleden en producers.

Beeld: Fox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *