Brooklyn Nine-Nine vernieuwt voor zevende seizoen

Goed nieuws voor alle Brooklyn Nine-Nine fans! De populaire komedieserie krijgt een zevende seizoen, het tweede seizoen onder NBC’s dak.

Vorig jaar leek het einde verhaal voor Brooklyn Nine-Nine, toen Fox de serie na vijf seizoenen van de buis wilde halen. Fans van de serie legde zich echter niet zomaar bij het nieuws neer en trokken sociale media op om het netwerk over de halen de serie toch nog te vernieuwen. Fox hield de voet stijf, maar verkocht de serie uiteindelijk wel aan NBC, die de fans in elk geval een zesde seizoen kon beloven. De serie neemt nog steeds toe in populariteit, wat er eerder al voor zorgde dat de oorspronkelijke dertien afleveringen die het zesde seizoen zou bevatten, werd aangevuld tot achttien. En nu kunnen de fans al helemaal weer rustig ademhalen. NBC heeft namelijk aangekondigd dat er ook een zevende seizoen van de serie zal komen.

Brooklyn Nine-Nine draait om het 99e politiedistrict van New York, waar Raymond Holt probeert zijn zooitje ongeregelde rechercheurs in het gareel te houden. De serie kent hoofdrollen voor Andy Samberg, Stephanie Beatriz, Terry Crews, Melissa Fumero, Joe Lo Truglio en Andre Braugher. Chelsea Peretti zat de eerste vijf seizoenen ook in de cast, maar nam in het zesde seizoen helaas afscheid.
Brooklyn Nine-Nine was overigens niet de enige serie die goed nieuws kreeg. NBC vernieuwde ook onder andere The Good Place, Will & Grace, Chicago Fire, Chicago PD, Chicago Med en New Amsterdam.

NBC’s Tracey Pakosta en Lisa Katz lieten via TV Line weten: “It’s been one of our great joys as a network to give Brooklyn Nine-Nine a second life. Cheers to Dan Goor, Mike Schur, Luke Del Tredici and David Miner, and our amazing cast and crew who each week turn New York’s finest into New York’s funniest.
De serie zelf deelde via Twitter een video waarin het nieuws bekend werd gemaakt aan de cast. Stephanie Beatriz deelde later zelf nog een reactievideo. Bekijk de video’s hieronder.

NBC is momenteel bezig het zesde seizoen uit te zenden. Het is nog niet bekend wanneer die afleveringen voor ons op Netflix zullen verschijnen.

Beeld: NBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *