Captain America kon mjolnir al optillen in Age of Ultron

[DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS VOOR AVENGERS: ENDGAME]

Menig fan zal zich er misschien over hebben verbaasd dat Captain America in Endgame Mjolnir kon optillen, na er eerst nauwelijks beweging in te hebben gekregen tijdens de gebeurtenissen van Age of Ultron. De Russo broers komen met een simpel antwoord.

Het was één van de meest bevredigende scenes uit Avengers: Endgame: het moment waarop bleek dat Captain America ‘worthy’ genoeg was om Mjolnir, die door Thor was gered uit verleden tijd Asgard, soepeltjes kon optillen. Het leidt er wel toe dat fans zich afvragen waarom Steve Rogers daar nu wel toe in staat was en in Avengers: Age of Ultron niet, wanneer Steve tijdens de krachtmeting enigszins maar nauwelijks beweging in de hamer lijkt te krijgen. De Russo broers hebben het antwoord, wat veel mensen misschien al verwacht hadden. De broers, die verantwoordelijk waren voor Endgame, laten weten dat Steve in Age of Ultron al in staat was om de hamer op te tillen, maar dit niet liet zien om Thor’s gevoelens te sparen. Tenminste, in hun hoofd.

Tijdens een interview met de HappySadConfused Podcast vertelt Anthony Russo: “In our heads, he was able to wield it. He didn’t know that until that moment in Ultron when he tried to pick it up. But Cap’s sense of character and humility and, out of deference to Thor’s ego, Cap in that moment realizing he can move the hammer, decides not to.” De broers hebben Age of Ultron zelf niet geregisseerd, dus ze kunnen er niet helemaal zeker van zijn dat dit ook het officiële verhaal is, maar het is in elk geval het uitgangspunt van de scene in Endgame. En het sluit natuurlijk perfect aan bij Cap’s persoonlijkheid. Het brengt ook een extra leuk element bij Thor’s “I knew it”, aangezien Thor zelf dus allang door had dat Cap ‘worthy’ was toen er enigszins beweging in Mjolnir kwam. De scene op zich was al erg leuk, maar dit maakt het natuurlijk wel nog net iets leuker.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *