Captain Marvel pager plothole uitgelegd

Technisch gezien zat de pager al in Infinity War, maar het is toch een lichte spoiler voor Captain Marvel, dus wellicht is het handig om dit artikel pas te lezen nadat je de film hebt gezien. De pager riep namelijk onder fans wat vragen op en Marvel baas Kevin Feige heeft een verklaring voor ons.

Het is waarschijnlijk de meest gestelde vraag na het zien van Captain Marvel: Waarom wachtte Fury tot Thanos’ de wereld verwoestte tot hij Carol Danvers naar de aarde terugriep? Op zich hebben de fans een punt, in de afgelopen jaren zijn er namelijk in de MCU aardig wat grote rampen geweest, waar iemand met Captain Marvel’s krachten heel goed van pas zou zijn gekomen. Avengers was een buitenaardse bedreiging, Avengers: Age of Ultron betekende bijna het einde van onze wereld. Dus waar was Carol? Waarom riep Fury haar hulp niet in? Het is niet alsof de Avengers altijd hun zooi zo goed op orde hadden, in tegendeel zelfs.

In een interview met Slashfilm had Marvel baas Kevin Feige een goede verklaring te geven voor waarom Carol pas werd opgeroepen toen de halve universumbevolking werd uitgeroeid. Feige vertelde: “Well, I’d say two things. One, she does say it’s gotta be a real emergency, right? Yeah… The other thing I’d say is how do you know he never hit it? How do we know he never pushed it before? We’ve never seen him push it before. That doesn’t mean he never did.” En daarmee heeft hij een goed punt, want we weten helemaal niet dat hij nooit eerder een oproep aan Carol heeft verstuurd. Daarnaast zou het natuurlijk ook zo kunnen zijn dat deze film later werd geschreven dan de meeste andere Marvel films en niemand toen nog wist dat er een pager zou komen. Dat is natuurlijk ook een optie. Ik bedoel, na Captain Marvel kunnen we wel zeggen dat alle Marvel films heel kort zouden zijn geweest als de Avengers altijd hulp van Carol Danvers hadden gehad. Danvers had Loki binnen enkele seconden haar bitch gemaakt. Dus uit een entertainment oogpunt is het maar goed geweest dat Fury nu pas de pager tevoorschijn heeft gehaald. Succes, Thanos!

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *