Captain Marvel veranderde Stan Lee cameo na zijn dood

Dit artikel bevat spoilers voor Captain Marvel. Heb je de film nog niet gezien? Kom dan later terug als je geen spoilers wil zien.

Voor de mensen die dachten dat de Stan Lee cameo in Captain Marvel te perfect was, aangezien de film werd gemaakt voor de Marvel legende overleed: dat klopt. Regisseurs Anna Boden en Ryan Fleck hebben de cameo na het nieuws over Stan Lee’s overlijden aangepast. In elke Marvel film maakt Stan Lee, de bedenker van een enorm aantal superhelden die het MCU tot het hoogste niveau hebben getild, zijn opwachting in een korte cameo scene. De cameo in Captain Marvel was al helemaal hartverwarmend. Niet alleen had de film een tribuut aan de overleden Lee in het klassieke openingslogo, de cameo was onverwachts zacht, wat bijna uit zijn plaats voelde binnen de scene en het tempo van de film, maar zeker een welkome verrassing was. Menig fan zal de bioscoop hebben uitgelopen met het idee van, ‘Alsof ze het wisten’ en ja, dat blijkt ook zo te zijn. In een interview met Mashable vertellen Boden en Fleck dat ze de cameo na het nieuws hebben aangepast.

In de cameo doorzoekt Carol Danvers een trein op zoek naar Skrulls, die zich hebben vermomd als één van de reizigers. Ze loopt langs een man die hardop een script zit te oefenen, ze duwt het script omlaag en de camera onthult Stan Lee. De camera draait dan terug naar Danvers, die even kort in zichzelf glimlacht, voordat ze haar zoektocht voortzet. Een moment dat je recht in je hart raakt en dat was ook de bedoeling van de filmmakers, aangezien de oorspronkelijke versie niet het eindmoment met de glimlachende Danvers had, maar gewoon gelijk de zoektocht voortzette. Boden en Fleck wilden de fans, die de film keken en wisten dat Lee er niet meer was, een extra momentje geven. Boden vertelde: “Instead of just the pure laugh we had, we had a little bit of a smile from Captain Marvel in response to it, and she kind of breaks character for a moment. I think it reflects a little bit of what the audience is feeling, and we allowed that to happen.
Het logo was een idee vanuit Marvel zelf. “The Marvel logo was a Marvel thing that they presented to us. They said, ‘Hey guys, what do you think of this? We were thinking of doing this for the movie’,” vertelde Fleck. Boden voegde eraan toe dat ze beide hebben gehuild om het voorstel. “We feel really lucky to have gotten the opportunity to meet him, and have that special moment on set. There’s so much reverence when he comes around, and he brings so much life and respect there with him,” vertelde ze er achteraan.

Voor zover bekend is zullen er nog twee cameos van Stan Lee volgen. De Marvelheld zal nog te zien zijn in Avengers: Endgame eind april en Spider-Man: Far From Home begin juli.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *