De meest gegooglede film van 2018 is…

Infinity War. Toch? Toch niet. Marvel grijpt wel de toppositie maar verrassend genoeg niet met hun langverwachte derde Avengers film.

Black Panther is de grote winnaar. Chadwick Boseman’s Black Panther brak begin dit jaar het grote scherm met zijn officiële eerste film binnen het MCU, na een eerdere verschijning in Captain America: Civil War. De film was onder zowel fans als recensenten een enorm succes, en brak meerdere records. (Die later weer gebroken werden door Infinity War) Maar één record houden ze in elk geval wel, de superheldenfilm is namelijk de meest gegooglede film van 2018. Dit werd bekend gemaakt door Entertainment Weekly.

Sowieso houden de superhelden de stevige grip op de zoektermen, want op de tweede plaats staat de Incredibles 2, nauw gevolgd door Deadpool 2. Het is wel enorm verrassend dat één van de meest geanticipeerde films allertijden, Avengers: Infinity War, niet eens in de top drie staat. De film staat namelijk ‘slechts’ op de vierde plaats. De top vijf wordt afgesloten door de horrorfilm A Quiet Place. Plaats zes tot en met tien wordt compleet gemaakt met A Star Is Born, Bohemian Rhapsody,Venom, Hereditary en The Nun. Dit maakt de hele lijst als volgende:

1. Black Panther
2. The Incredibles
3. Deadpool 2
4. Avengers: Infinity War
5. A Quiet Place
6. A Star is Born
7. Bohemian Rhapsody
8. Venom
9. Hereditary
10. The Nun

Ook de televisieseries hadden een lijstje, hoewel daar in mijn optiek niet echt grote namen tussen zaten:

1. Roseanne
2. Altered Carbon
3. The Haunting of Hill House
4. American Idol
5. Lost in Space
6. Corbra Kai
7. Castle Rock
8. Westworld
9. Insatiable
10. On My Block

Roseanne en Insatiable zullen voornamelijk hoog in de lijst staan vanwege de schandalen rondom de series. The Haunting of Hill House was een serie die een hoop vragen opriep en American Idol staat altijd hoog in de lijsten. Toch zijn er ‘grotere’ televisieseries geweest dit jaar, die dus niet eens in de lijsten staan.

Maar wat vinden jullie? Zitten er verrassende titels bij? Titels die je op een andere plek had verwacht, of juist die in de top tien hadden moeten staan? Laat het weten in de comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *