Deze Endgame scene werd omgedoopt tot ‘The Wedding’ om spoilers te voorkomen

Dat de geheimhouding rondom Avengers: Endgame goed geregeld was, weet inmiddels iedereen. Het is inmiddels wel duidelijk dat er geen vijf verschillende eindes op werden genomen, maar de Russo broers doopten wel één erg emotionele scene om tot ‘The Wedding’ om spoilers te voorkomen.

[DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS VOOR AVENGERS: ENDGAME]

Er is natuurlijk één scene die in Endgame vooral beschermd moest worden tegen spoilers, omdat het anders teveel van de film weg zou geven: Tony Stark’s begrafenis. Om het overlijden van Iron Man en het feit dat er überhaupt een begrafenis zou komen te beschermen. Daar hadden de Russo broers een slimme oplossing voor gevonden. De scene werd tijdens het opnemen naar verwezen als ‘The Wedding’ en ze zorgden er ook voor dat niemand het woord begrafenis gebruikte om ernaar te verwijzen. Het overlijden van Tony Stark was één van de zieligste momenten van de film en eigenlijk in het hele MCU, maar het wordt door velen ook gezien als een geschikte afsluiting van Tony Stark’s ontwikkeling binnen het MCU.

Tijdens een interview met EWRadio vertelden regisseurs Joe en Anthony Russo over de codenaam van Stark’s begrafenis en hoe ze het opnemen van de scene zelf ervaarden: “It was an interesting day because getting all of those actors together at one level is very celebratory and joyful but it was for a difficult reason in this scene. And also, the story point in the scene was one of the biggest secrets in the movie so we had to be very, very quiet about it. 90 percent of those actors showed up and they had no idea what they were doing. They thought they were there for the wedding, so we had to tell them ‘Here’s what’s happening in the story…’ because again, we’re just trying to protect information. People that don’t have information, it makes it easier for them to not spill the beans accidentally.”

Dit klopt ook weer met wat Sebastian Stan in een interview met Jimmy Fallon vertelde vorige week. Hij liet weten dat hij op de set kwam opdagen denkende dat er een bruiloft gefilmd zou worden, om vervolgens verbaasd te zijn dat er twee mensen niet bij waren. Voor degenen die het interview nog niet hebben gezien, de video staat hieronder.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *