Disney Villains televisieserie in de maak

Disney+ komt met haar volgende pronkstuk. De streamingsdienst werkt aan een serie die zal draaien om de bekende Disney schurken.

Er gingen al eerder geruchten rondom de komst van een dergelijke serie, maar het project, genaamd Book of Enchantment, is nu officieel bij Disney+ in ontwikkeling. De slechteriken uit Disney films zijn vaak net zo populair, en soms zelfs populairder, dan de helden. Dit is bijvoorbeeld te zien aan het enorme succes van Maleficent, de film over het kwade kracht binnen het sprookje van Doornroosje. In de serie zal, net als in de film, het spotlicht komen te staan op de boosdoeners van de sprookjes, die in de live action serie tot leven zullen komen. Het nieuws dat de serie officieel in ontwikkeling is, is afkomstig van The Hollywood Reporter. De serie is gebaseerd op de boeken van Selena Valentino. Valentino publiceerde haar eerst boek rondom de schurken in 2009 en werkt inmiddels aan het zevende boek. THR heeft ook bekend gemaakt dat Michael Seitzman één van de schrijvers van de serie zal worden. Hij is onder andere bekend van zijn werk aan Quantico.

Het idee van Book of Enchantment doet een beetje denken aan de ABC serie Once Upon A Time. In deze serie kwamen sprookjes ook tot leven, maar hierbij werd toch voornamelijk gericht op de helden uit de verhalen. Book of Enchantment zal hier een mooie tegenhanger van gaan vormen. Gezien het succes van Once Upon A Time is in elk geval duidelijk dat het een onderwerp is dat aanslaat. De serie liep voor zeven seizoenen en kwam eigenlijk alleen ten einde, omdat de populariteit afnam door het afscheid van meerdere hoofdpersonages. Dit dwong de serie tot een vernieuwing, dat niet echt aansloeg bij het publiek.

Disney is al enige tijd bezig naam te maken voor het nieuwe streamingsplatform. Na series als Loki (Marvel) en The Mandalorian (Star Wars), is er nu ook eindelijk een echte sprookjesserie in de maak. Wanneer de serie precies in productie zal gaan is nog niet bekend. Disney+ zal in elk geval aan het einde van het jaar online komen.

Beeld: Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *