Disney+’s lanceringdatum en alles wat er op het platform zal verschijnen

We weten eindelijk wanneer Disney+ zal lanceren. En dat is niet het enige dat we weten. Er zal namelijk ook al een heleboel op het platform staan bij de lancering en er zijn twee nieuwe Marvel series bevestigd. Het is een Disney+ overload!

Mouse House heeft via een webcast aangekondigd dat Disney+ op 12 november 2019 in Amerika zal lanceren. Het zal daar $6,99 dollar per maand gaan kosten. Helaas is nog niet bekend wanneer de streamingdienst internationaal beschikbaar zal zijn. Er is grote kans dat Disney het platform eerst uittest in Amerika, voordat ze grote internationale stappen nemen. Hoewel vorig jaar wel duidelijk werd gesteld dat Mouse House zeker van plan is het platform internationaal aan te bieden, blijft het binnen Disney erg stil over wanneer dit zal gebeuren. In elk geval kunnen we er wel vanuit gaan dat alles wat er in Amerika op zal staan, ook internationaal beschikbaar zal worden. De database van het platform zal namelijk alle bestaande Disney titels gaan bevatten, en dat is dus ook inclusief alle gekochte studio’s, zoals Marvel Studios, LucasFilm en Pixar Animation. En dat is niet alles.

Star War’s The Mandalorian zal bij de lancering van het platform ook beschikbaar zijn. De serie, gemaakt door Jon Favreau, zal plaatsvinden binnen de wereld van Star Wars en gaan over een ‘lone gunman’, gespeeld door Pedro Pascal. Verdere details over de serie worden enorm stil gehouden, zoals we dat inmiddels gewend zijn van LucasFilms, maar hopelijk zullen we voor november nog wel het een en ander over de serie te weten komen..

Captain Marvel zal ook gelijk bij de lancering van het platform beschikbaar zijn. Eerder werd al bekend dat Captain Marvel de eerste Marvel film zou zijn die een stap naar Netflix overslaat en direct naar Disney’s eigen platform zal gaan. Nogmaals, dit zal voor ons waarschijnlijk niet het geval zijn, dus de kans is groot dat wij wel eerst via Netflix naar Captain Marvel zullen kunnen kijken, maar dat is voorlopig nog even afwachten.

Na Loki en Hawkeye krijgen nog een aantal Avengers hun eigen series. Het zijn lange tijd geruchten geweest, maar het is nu eindelijk bevestigd. Scarlet Witch en Vision krijgen hun eigen serie, genaamd WandaVision. En dat is niet alles. Falcon en Winter Soldier krijgen ook hun eigen serie! Na hun interacties in Civil War belooft dat een heleboel goeds. Hun logo is via de presentatie ook gelijk bekend geworden.

En het lijkt er op dat de live action versie van Lady and The Tramp bij de lancering ook op het platform zal staan. Via de presentatie is al een eerste foto van de film bekend geworden.

En tenslotte zullen, na de overkoop van Fox door Disney, alle seizoenen van The Simpsons op Disney+ verschijnen bij de lancering van het platform.

Natuurlijk zal er nog veel meer volgen, maar dit zijn alle hoogtepunten die bekend zijn geworden tijdens de presentatie van het platform. Als er meer informatie volgt, horen jullie dat gelijk.

Beeld: Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *