Eerste aflevering van Disney+’s What If ziet Peggy Carter als Captain America

Alsof we niet nog genoeg hebben om naar uit te kijken als Disney+ er eenmaal is, komt het platform ook nog met de serie What If. En er staat al een geweldige eerste aflevering op de planning. Wat nou als Peggy Carter Captain America was geworden?

Voor de Marvel films werken heel veel mensen heel hard om de tijdlijn van de films goed te houden en er voor te zorgen dat alles in de lopende lijn klopt met oude en nieuwe werken. Dit is natuurlijk heel fijn voor de pietluttige fans (Ja, ik ook), maar zorgt er helaas ook voor dat er een hoop geweldige onderdelen van de stripboeken, die plaatsvinden binnen het multiverse (Voor de niet nerds, kort samengevat: de theorie dat we leven in een heelal vol eindeloze parallelle universums, waar elke beslissing een nieuwe tijdlijn en een nieuwe wereld creëert. Duik er niet verder in. Het zorgt voor hoofdpijn.) nooit het daglicht kunnen zien, omdat het niet binnen de huidige tijdlijn past. DC wist dit slim op te lossen door het multiverse te introduceren in The Flash, maar Marvel heeft dit (nog) niet gedaan binnen de film. Gelukkig hebben ze een slimme oplossing gevonden om toch een aantal creatieve ideeën uit te kunnen werken, zonder de huidige tijdlijn om te gooien of alle fans hoofdpijn te geven door het multiverse te introduceren.

In de nieuwe animatieserie What If, gebaseerd op een stripboekenidee onder dezelfde naam, verandert de serie één iconisch moment in het MCU en laat zien wat er verder zou gebeuren. Tijdens de presentatie over Disney+, waar de serie op zal verschijnen, liet grote Marvel baas Kevin Feige alvast het een en ander weten over de eerste aflevering, naast natuurlijk te bevestigen dat de serie er ook echt zou komen. De eerste aflevering zal een wereld tonen waarin Peggy Carter een supersoldaat werd, in plaats van Steve Rogers, en uiteindelijk het Captain America schild op zal pakken. Steve Rogers wordt in deze wereld niet vergeten. Hij zal namelijk de oorspronkelijke Iron Man worden, in een pak ontwikkeld door Howard Stark. De originele acteurs, Hayley Atwell, Chris Evans en Dominic Cooper, zullen waarschijnlijk zelf de stemmen inspreken.

Of de serie direct op Disney+ zal staan als het platform lanceert op 12 november is nog niet bekend, maar laten we het hopen, zodat we er niet te lang op hoeven wachten.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *