Emilia Clarke deed de robot tijdens haar Game of Thrones auditie

Dat Emilia Clarke de personificatie van zonneschijn is, dat wisten we al even. De moeder van draken heeft in het echte leven de meest beweeglijke wenkbrauwen, de breedste glimlach en een enorme Huffelpuf, wat nogal het tegenovergestelde is van haar enorm intense Game of Thrones alterego Daenerys Targaryen. En dat heeft ze ook nog een dubbel en dwars laten zien tijdens haar auditie voor de rol, vertelden producers Danid Benioff en D.B. Weiss op de rode loper van de Britannia Awards, meldt IndieWire.

Weis vertelde dat Emilia vroeg of er iets was dat ze kon doen om de spanning in de kamer te verminderen, waarop collega Benioff de actrice vroeg of ze kon dansen. Zonder een moment van aarzeling deed Emilia Clarke de robot. Zelf de directeur van HBO was onder de indruk. En blijkbaar heeft het gewerkt, want meteen toen ze de kamer verliet wisten ze aanwezigen al dat zij degene was die ze wilden voor de rol. Benioff en Weiss zijn zelfs nog achter haar aangerend om haar het gelijk te vertellen, zodat ze niet elf uur in een vliegtuig hoefde te zitten zonder het te weten.

Clarke ontving die avond de award voor British Artist of the Year en bedankte Weiss en Benioff in haar speech. Volgens haar vroeg het zeker moed om een actrice aan te nemen wiens “grootste rol tot dat moment het verkleden als Sneeuwwitje tijdens cateringswerk’ was geweest.

Emilia Clarke speelt al zeven seizoenen met enorme overtuiging de rol van Daenerys Targaryen in de hitserie Game of Thrones. Ze keert volgend jaar terug in het achste en laatste seizoen van de serie, die vanaf april op HBO te zien is.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *