Endgame passeert 2 miljard aan opbrengsten

Avengers: Endgame is heel hard op weg om de grootste film aller tijden te worden. De film is de twee miljard aan opbrengsten gepasseerd en is inmiddels de tweede op de ranglijst van meeste opbrengsten aller tijden.

Dit weekend liet Box Office Mojo weten dat Avengers: Endgame de twee miljard mijlpaal was gepasseerd. Hiermee voegde de film zich bij een hele exclusieve club van maar liefst vijf films die deze mijlpaal hebben weten te behalen. Naast Endgame wisten alleen Avatar, Titanic, Star Wars: The Force Awakens en Avengers: Infinity War de twee miljard te halen. Net een dag nadat bekend werd dat de film de twee miljard is gepasseerd, is Endgame alweer gestegen. De film is inmiddels Infinity War, The Force Awakens en zelf Titanic voorbij en staat momenteel op een wereldwijde opbrengst van meer dan 2,18 miljard. De film heeft nu nog maar 600 miljoen te gaan voordat Avatar ook wordt gepasseerd en Endgame officieel de meest succesvolle film aller tijden wordt. Het lijkt er inmiddels op alsof Endgame niet meer te stoppen is, maar 600 miljoen is nog een redelijk lange weg om te gaan. De tekenen zijn wel goed voor Endgame.

Wat Endgame namelijk onderscheid van de andere films die deze mijlpaal hebben weten te behalen, is het tempo waarin de film het voor elkaar heeft gekregen. Infinity War wist bijvoorbeeld de twee miljard te halen twee maanden nadat de film in de bioscoop was verschenen. The Force Awakens deed er ongeveer drie maanden over. Endgame kreeg het voor elkaar in minder dan twee weken, elf dagen om precies te zijn. Zelfs Avatar, die hiervoor de snelste film was om 2 miljard te halen, deed er 46 dagen over. Dit record heeft Endgame dus ook al af weten te pakken. Het is dus wel voor de hand liggend dat Endgame ook het record van meeste opbrengsten uit Avatar’s handen zal weten te wringen. Wel heeft Avatar later nog tijd om het record terug te pakken. De film heeft namelijk al meerdere vervolgen op de planning staan.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *