Er werden geen vijf verschillende eindes opgenomen voor Endgame

In tegenstelling tot wat Mark Ruffalo eerder verklaarde, zijn er geen vijf verschillende eindes opgenomen voor Endgame. Voor een hele simpele reden: de regisseurs hadden er simpelweg gewoon geen energie meer voor.

In eerder interview had Mark Ruffalo verteld dat hij vijf verschillende eindes had opgenomen voor Endgame, inclusief eentje waarin Captain America gaat trouwen. Nu werd destijds al wel gedacht dat hij waarschijnlijk een grapje maakte, maar nu hebben regisseurs Joe en Anthony Russo officieel aangegeven dat er echt niet zoveel verschillende eindes voor de film zijn opgenomen. Vooral ook omdat ze er simpelweg de energie niet meer voor hadden na het intensieve filmproces. Wel zouden er ‘nepscenes’ in de trailer hebben gezeten, die niet in de film zaten. ComicBook vroeg de broers ernaar tijdens een interview.

In het interview lieten de broers weten maar één einde opgenomen te hebben voor de film. Ook hadden ze niet expres nepscenes opgenomen om fans erin te laten tuinen. Anthony Russo vertelde: “It’s not footage that is shot purposely for being fake footage. If there’s something that works for a trailer, we’ll do it for a trailer, but not, you know, like Ruffalo talking about we shot five endings, we don’t have the energy to shoot one ending, we’re crawling to the finish line just to shoot one ending.
Russo verdedigde Ruffalo nog wel, door te vertellen dat het soms moeilijk was voor hem om de scenes te volgen: “It gets complicated for him because he’s in a motion capture suit, and sometimes we can throw him in a motion capture stage where he’s not working with anybody, so it can get disorienting about, like, what’s happening in the story.

Endgame doet het nog steeds enorm goed in de bioscoop. De film nadert inmiddels de 2,3 miljard opbrengsten, na slechts twee weken in de bioscoop. Hiermee breekt de film nog steeds elk record dat het tegenkomt en is het hard op weg om Avatar’s record van meeste opbrengsten aller tijden op te eisen.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *