Er zijn drie Game of Thrones spin-offs in ontwikkeling

Het epische verhaal van Game of Thrones is bijna ten einde, maar dat betekent niet dat we het helemaal zonder Westeros zullen moeten doen. George R.R. Martin laat weten dat er drie spin-offs van de serie in ontwikkeling zijn bij HBO.

Na acht seizoenen zal Game of Thrones over twee weken ten einde komen, met alles momenteel in oploop naar één van de meest epische ontknopingen in de televisiegeschiedenis. De serie is zonder twijfel één van de meest succesvolle en populairste televisieseries aller tijden en het was allemaal niet mogelijk geweest zonder George R.R. Martin, de auteur die met zijn boeken in de A Song of Ice and Fire-serie Westeros en de wereld van Game of Thrones tot leven bracht. HBO nam het stokje over en bracht het tot leven op het scherm en de rest is een verhaal voor de geschiedenisboeken. Hoewel we het na de laatste twee afleveringen zonder Game of Thrones zullen moeten doen, zullen we de wereld van Westeros niet voor altijd hoeven missen. Er is inmiddels al één spin-off ook echt bevestigd, The Long Night. De titel was onthuld door Martin, waarna hij op zijn kop kreeg, omdat dit nog niet de officiële titel is en hij het ook nog niet zo had mogen noemen. Maar bij gebrek aan beter, noemen we het voor nu maar de Long Night. Naast deze spin-off gingen er nog geruchten dat er wellicht andere series in ontwikkeling zijn. Martin ging op deze geruchten in op zijn blog en liet weten dat er niet één, maar drie series nog in ontwikkeling zijn.

Of alle drie de series er ook echt zullen komen is natuurlijk nog niet duidelijk. Ze zijn wel in ontwikkeling, maar het nummer is al teruggebracht van vijf naar drie, dus er zullen nog meer series kunnen sneuvelen in latere fases van de ontwikkeling. The Long Night heeft in elk geval wel al opnames op de planning, dus hier kunnen we sowieso op rekenen. Op zijn blog liet George R.R. Martin weten: “Oh, and speaking of television, don’t believe everything you read. Internet reports are notoriously unreliable. We have had five different GAME OF THRONES successor shows in development (I mislike the term “spinoffs”) at HBO, and three of them are still moving forward nicely. The one I am not supposed to call THE LONG NIGHT will be shooting later this year, and two other shows remain in the script stage, but are edging closer. What are they about? I cannot say. But maybe some of you should pick up a copy of FIRE & BLOOD and come up with your own theories.”

Van The Long Night is al bekend dat de serie zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van Game of Thrones zal afspelen. Eén van de andere spin-offs zou kunnen gaan over de geschiedenis van de Targaryens, waar Martin recentelijk ook al meer over heeft geschreven. Voor nu is het in elk geval nog even afwachten. Dan hebben we tenminste iets om ons op te richten als we het verlies van Game of Thrones, en waarschijnlijk de dood van veel van onze favoriete personages, rouwen.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *