Game of Thrones acteur dacht dat zijn einde een grapje was

Ik denk dat menig fan denkt dat het einde van Game of Thrones een slechte grap is, maar Isaac Hempstead-Wright dacht werkelijk dat het einde van zijn personage een grap was in een nepscript. If only, Isaac, if only.

[Dit artikel bevat SPOILERS voor het laatste seizoen van Game of Thrones]

Geen personagewending kende zoveel kritiek als het einde van Isaac Hempstead-Wright’s personage Brandon Stark. Bran’s verhaal liep voor een overgroot deel van de serie relatief los van de andere verhalen en de strijd om de Iron Throne en hij functioneerde in het laatste seizoen als weinig meer dan een komische noot. Bran Stark werd in de allereerste aflevering van de serie uit een raam geduwd en hoewel hij de val overleefde, raakte hij verlamd aan zijn onderlichaam. Hij werd daarna bestookt door dromen over een raaf met drie ogen en begon nadat zijn huis op Winterfell werd overgenomen door de Greyjoys aan een zoektocht naar de oorsprong van de droom en trok hiervoor helemaal naar het Noorden. Na de drieogige raaf eindelijk te hebben gevonden, moest hij die functie zelf overnemen, wat hem de mogelijkheid gaf om de toekomst en het verleden van de hele wereld te kennen. Een handig trucje, behalve dat hij de krachten voornamelijk gebruikte om geheimen te verklappen en oorlogen te laten escaleren. Bran zelf veranderde in een soort zombie in een rolstoel, dat in het laatste seizoen weinig meer deed dan mensen aanstaren op de meest onhandige momenten en – in grote mate – iedereen tot last zijn. In de laatste aflevering nam zijn verhaal een bizarre wending toen hij, op aandringen van Tyrion Lannister, tot koning van Westeros werd uitgeroepen. Het klinkt alsof ik deze samenvatting afraffel, maar het is toch bizar dat het werkelijk zo uit het niets kwam? Dat vond acteur Isaac Hempstead-Wright blijkbaar ook, aangezien hij zelf dacht dat de plotwending een grapje was.

In een interview met Entertainment Weekly na het afsluiten van de show, vertelde Hempstead-Wright dat hij oprecht dacht dat het script een grapje was. De serie staat erom bekend om soms nepscripts aan de acteurs te geven, om zo spoilers rondom de serie te voorkomen, en zelfs nepscenes op te nemen. “When I got to the scene in the last episode and they’re like, ‘What about Bran?’ I had to get up and pace around the room. I genuinely thought it was a joke script and that [showrunners David Benioff and Dan Weiss] sent to everyone a script with their own character ends up on the Iron Throne. ‘Yeah, good one guys. Oh s-, it’s actually real?’ vertelde de acteur. “That said, I’m happy. Though I kind of did want to die and get in one good death scene with an exploding head or something.” Ik denk wel dat er menig fan is dat ook liever dat einde had gezien.

Het laatste seizoen van de succesvolle serie werd met veel kritiek ontvangen. Niet alleen om het einde van Bran Stark, maar ook om de wendingen rondom personages als Daenerys Targaryen, The Night King, Tyrion Lannister en Jon Snow, en dan met name zijn relatief nutteloze werkelijke afkomst. Niet alleen zijn fans teleurgesteld in de wendingen die rondom hun favoriete personages werden geïntroduceerd, maar ook omdat het laatste seizoen gehaast voelt en veel van de verhaallijnen haast wel uit het niets lijken te komen. Velen hadden in elk geval graag een ander op de troon gezien. Maar Hempstead-Wright voegt er nog wel even aan toe dat hij wel gelooft dat zijn personage een goede koning zal zijn: “I think he’ll be a really good king actually. Perhaps there will be something missing in having real emotive leader, which is a useful quality in a king or queen as well. At the same time, you can’t really argue with Bran. He’s like, ‘No, I know everything’” You know nothing, Bran Stark.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *