Game of Thrones fans komen met petitie om het laatste seizoen opnieuw te maken

Was jij ook niet blij met de laatste aflevering van Game of Thrones? Je bent niet de enige! Sommige fans zijn zelfs zo kwaad om de gebeurtenissen van aflevering vijf dat ze een petitie zijn gestart om het seizoen opnieuw te maken.

[Dit artikel bevat spoilers voor aflevering 5 van seizoen 8 van Game of Thrones]

Het is de best bekeken, maar ook slechts scorende aflevering uit de geschiedenis van Game of Thrones. De vijfde aflevering van het achtste en laatste seizoen van de historische hitserie van HBO heeft fans over de hele wereld woedend achtergelaten toen fanfavoriet Daenerys Targaryen doordraaide en een stad vol onschuldige mensen afbrandde. Dit was overigens niet de eerste keer dat er kritiek klonk van de fans aan het adres van seriemakers David Benioff en D.B. Weiss. Dit hele seizoen zijn fans al minder blij met de mannen die verantwoordelijk zijn voor de afgelopen acht seizoenen.

Veel fans zijn ook boos over de ontwikkeling van andere fanfavoriet Tyrion Lannister en zijn broer Jamie. Tyrion veranderde dit seizoen, en ook het voorgaande seizoen, van een man met alle antwoorden in een bange onderdaad en bij zijn broer Jamie werd seizoenen aan ontwikkeling uit het raam gegooid, zo luidt het op Twitter, Tumblr en alle andere donkere uithoeken van het internet. (The web is dark and full of terrors.) Zelfs het ultieme centrumpersonage van de serie, Jon Snow, zou dit seizoen slechts een afgezwakte versie van zijn voormalige zelf zijn. Daarnaast werden er ook nog eens twee enorme editing blunders gemaakt. In de vierde aflevering was een Starbucks beker in beeld te zien en in de vijfde aflevering was Jamie’s afgehakte rechterhand uitgebreid in beeld te zien. (Aangegroeid dus, niet los.)

Al met al zijn een grote groep fans het zat en daarom zijn ze nu via Change.org een petitie gestart om het laatste seizoen opnieuw te gaan maken. Het seizoen moet opnieuw geschreven worden door andere schrijvers en door andere mensen geproduceerd worden. Op het moment van schrijven was de petitie al meer dan 295.000 keer getekend. De petitie is gestart door Dylan B. en in de beschrijving van de petitie staat:

David Benioff and D.B. Weiss have proven themselves to be woefully incompetent writers when they have no source material (i.e. the books) to fall back on.

This series deserves a final season that makes sense.

Subvert my expectations and make it happen, HBO!

Of de petitie echt iets zal opleveren is natuurlijk te betwijfelen, maar het is wel een duidelijke blijk van ongenoegen vanuit de fans. Om echt te bepalen of het laatste seizoen heeft gefaald zal sowieso de laatste aflevering moeten worden afgewacht. Deze aflevering zal aankomende zondag verschijnen.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *