Game of Thrones fans spotten waterflesje in laatste aflevering

Na #CoffeeGate en #HandGate heeft Game of Thrones nu op de valreep ook nog #WaterGate. Wacht… Hoe dan ook, fans van de serie hebben in de allerlaatste aflevering een wel erg modern waterflesje gespot.

[Dit artikel bevat SPOILERS over de laatste afleveringen van Game of Thrones]

Het laatste seizoen van Game of Thrones zal voor veel dingen herinnerd worden, maar helaas ook voor de editing problemen. In de vierde aflevering van de serie was een Starbucks beker in beeld te zien, in de vijfde aflevering was de afgehakte hand van Jaime Lannister weer helemaal aangegroeid teruggevonden op het scherm en nu ook in de laatste aflevering hebben de – wel erg oplettende – fans een nieuw ‘schandaal’ gezien: tijdens één van de scenes is een plastic waterflesje terug te vinden.

Fans zijn sowieso niet erg te spreken over het hele laatste seizoen, maar dat is misschien ook de reden dat men extra met argusogen naar het scherm gaat kijken. De laatste drie aflevering zijn er fouten gevonden in de editing, wat natuurlijk wel echt een enorme fout is van het producenten. Dat het één keer gebeurt zou nog kunnen, maar drie keer achter elkaar begint wel erg belachelijk te worden. Voor degenen die het gemist hebben, staan ze nog even op een rijtje.

In de vierde aflevering vieren de overlevenden hun overwinning tijdens de Battle of Winterfell, alleen had één persoon duidelijk geen zin in alcohol. Op de tafel van leiders Daenerys Targaryen, Jon Snow en Sansa Stark is tijdens de viering op gegeven moment een Starbucks beker in beeld te zien.

Oké. Aardige fout, maar het kan gebeuren. Toch? In de aflevering daarna ging het weer mis, toen tijdens de hereniging tussen Jaime en Cersei Lannister Jaime’s rechterhand in beeld te zien was. Maakt dat uit? Wel als jij je herinnert dat Jaime’s hand er in een veel eerder seizoen was afgehakt en vervangen door een gouden hand. De hand in beeld was echter duidelijk niet goud.

Je zou dan toch wel denken dat ze gezien het toch al groeiende kritiek de allerlaatste aflevering van de serie dan toch iets beter hadden gecontroleerd. Maar nee, ook deze week was het weer raak. In de tweede helft van de aflevering komt een raad van hoge heren en dames bij elkaar om over het lot van Tyrion Lannister en Jon Snow te beslissen. Bij de benen van één van de heren is een plastic waterflesje in beeld te zien, iets dat erg weinig voorkwam in Westeros.

Het waterflesje zal echter voor veel fans wel het minste van hun problemen zijn, aangezien de aflevering veel meer mogelijkheden had voor fans om teleurgesteld te zijn. Mensen zijn inmiddels massaal het internet opgetrokken om luidkeels te klagen over het laatste seizoen van de hitserie. In elk geval zal de slordige editing niet bijdragen aan het online gesprek, zeker niet aangezien het alleen maar hout op het vuur gooit van de mensen die stellen dat het laatste seizoen afgeraffeld is. Netjes is het in elk geval niet, daar kunnen we het allemaal over eens zijn.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *