Game of Thrones fans starten nieuwe petitie

Na de omstreden petitie voor een nieuw laatste seizoen zijn de fans van Game of Thrones nu aan een volgende petitie begonnen. Maar deze ziet er toch een stuk leuker uit.

Er was een hoop kritiek op het laatste seizoen van Game of Thrones, wat er na een aantal afleveringen al toe leidde dat er via Change.org een petitie werd gestart om het laatste seizoen opnieuw te laten schrijven, en dan dit keer met ‘competente schrijvers’. De petitie werd, gezien het harde werk aan het achtste seizoen, door de cast en crew niet met erg veel plezier ontvangen, maar sindsdien zijn de fans druk bezig met positievere initiatieven.

Eerder werd er al een bedankje richting Daenerys Targaryen’s Emilia Clarke gestuurd, nadat via Reddit een inzameling werd gestart voor haar stichting SameYou. De stichting richt zich op steun en revalidatie voor slachtoffers van hersenaandoeningen en -trauma. Dit is een persoonlijk onderwerp voor Clarke, aangezien zij tijdens de opnames van Game of Thrones twee aneurysmes kreeg. Clarke is inmiddels op de hoogte van het initiatief en heeft een bedankvideo uitgestuurd via Instagram. Bekijk de video hieronder.

Ok so ‘speechless’ is a very fluid term…. that I’ve ignored in this rambling video BUT how could I be when there are so many thank you’s to give to YOU AMAZING HUMAN BEANS!!!!! Bloody hell, I am one very lucky lady to have such kind, generous, shining spirited fans who are raising money for my chairty @sameyouorg Elle Elaria and your reddit page where you have raised almost £38,000 has made my day, week, month, year, decade, and I couldn’t think of a more beautiful way to wave goodbye to the mother of dragons than with this step towards making brain injury sufferers feel less alone. YOU ARE MY HEROS. I am the one who should be bending the knee to you. #loveinabundance #sameyoucharity #humanitywins #thisiswhatbraininjurylookslike #❤️

A post shared by @ emilia_clarke on

En dat is niet het enige mooie initiatief dat is gestart richting de cast van de serie. Ook voor Jon Snow’s Kit Harington zijn de fans in actie gekomen. Op Change.org is nu een nieuwe petitie gestart om Harington te herenigen met een heel bijzonder voorwerp: Longclaw. Longclaw is het zwaard dat Jon Snow al sinds het eerste seizoen bij zich draagt. Harington heeft al in meerdere interview aangegeven dat hij het zwaard graag had willen hebben, maar dat het niet mocht. Nu trekken de fans daar dus tegen ten strijde. De petitie komt ook op een mooi moment, omdat het momenteel wat minder goed gaat met de acteur. Volgende week werd bekend dat Harington zich heeft laten opnemen in een kliniek vanwege de stress rondom het eindigen van de serie en de kritiek op het laatste seizoen. Ook zouden er alcoholproblemen bij zijn komen kijken. Het zou in elk geval een mooi cadeautje zijn voor de acteur, nadat hij zoveel jaren alles heeft gegeven voor de rol. Wil jij Kit Harington ook bedanken voor zijn werk? Teken dan de petitie.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *