George R. R. Martin over zijn nieuwe Game of Thrones gebaseerde serie

We moeten nog even wachten op het achtste seizoen van Game of Thrones, maar bedenker George R.R. Martin is hard aan het werk aan een nieuwe serie binnen de wereld van Game of Thrones, die een voorloper moet worden op het huidige verhaal.

Het nieuwe verhaal zou zich ongeveer 1000 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones afspelen. Martin noemde de serie eerder The long Night, maar werd daarop afgerekend door de producenten van HBO, die nog niet hadden besloten of dat de officiële titel zou worden. Maar Martin vertelt in een interview met The New York Times dat hij de serie nog steeds zo noemt en laat ons ook weten dat de serie aan de voorproductie is begonnen. “Naomi Watts has been cast, so that’s very exciting,” voegt hij eraan toe.

Ondanks de talloze pagina’s over de wereld van Westeros is er toch weinig bekend over de tijd waarin de serie zich afspeelde. Scenarioschrijver Jane Goldman moet daarom een hoop personages, plekken en gebeurtenissen zelf bedenken en met Martin kijken of het ook klopt met het lopende verhaal. “It’s set a thousand years before Game of Thrones,” vertelt Martin. “King’s Landing does not exist. The Iron Throne does not exist. There are no dragons here.

Beeld: Christopher Polk / NBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *