Glass was oorspronkelijk meer drie uur lang

Veel fans kunnen niet wachten op Glass, het vervolg op Split en Unbreakable, en daar ben ik er één van. En nu heeft regisseur M. Night Shyamalan onthuld dat we eigenlijk gewoon meer dan drie uur van de film hadden kunnen genieten. Maar hij legt wel – terecht – uit waarom het in de lange versie een beetje overkill zou zijn geworden.

M. Night Shyamalan vertelt aan Digital Spy dat het oorspronkelijk 150 pagina lange script zo lang was dat de eerste versie van de film maar liefst drie uur en twintig minuten lang was. Daarna zijn ze het gaan inkorten en inkorten tot ze uitkwamen van de twee uur en acht minuten die de uiteindelijke versie zijn geworden. Shyamalan legt uit het de oorspronkelijk versie een hoop onnodige herhaling en terugblikken naar de eerdere films bevatten en dat zou zorgen voor een erg langdradige film. “All you need is, ‘My name is Patricia’ and you’re there,” vertelt Shyamalan. Maar hij maakt zich geen zorgen dat mensen die Unbreakable en Split niet hebben gezien op die manier de film niet zouden kunnen volgen of geen interesse voor zou hebben. “I said to Disney and Universal, ‘Pretend there’s no previous movies and I came to you and said I wanted to make a movie about a hospital that treats people they believe they are superheroes and three of them escape. Would you make that movie?'” Split wist overigens ook te verbergen dat het een vervolg was op Unbreakable, dus het is zeker mogelijk om een losstaande film te maken over dit verhaal.

Het langverwachte vervolg op Unbreakable en Split brengt de personages van Bruce Willis en Samuel L. Jackson uit Unbreakable en het personage van James McAvoy uit Split bij elkaar in een film over mensen met meerdere persoonlijkheden in één lichaam. Als je er nog niet bekend mee bent, kijk dan hieronder even de trailer.

Beeld: Universal Pictures

One Reply to “Glass was oorspronkelijk meer drie uur lang”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *