Happy Death Day 2U verschuift uitkomstdatum na verzoek vader Parkland slachtoffer

Frank Guttenberg, wiens dochter Jamie vorig jaar in de gruwelijke Parkland shooting om het leven kwam, heeft een publiekelijk verzoek richting Universal Pictures gedaan om de uitkomstdatum van hun aankomende horrorfilm Happy Death Day 2U te verschuiven en Universal heeft ingestemd.

Jamie Guttenberg was één van de zeventien slachtoffers van de Marjory Stoneman Douglas High School shooting in Parkland, Florida vorig jaar. Aanslag vond plaats op 14 februari 2018 en precies een jaar na die gruwelijke gebeurtenis staat Happy Death Day 2U op de planning, een horrorfilm die draait om een losgeslagen moordenaar.

Happy Death Day 2U is het vervolg op Happy Death Day uit 2017. Het idee van het uitkomen van de 14 februari is een leuke zinspeling van de film op Valentijnsdag, wat ook terugkomt in de titel. Het verhaal draait om Tree Gelbman, die net als in de eerste film vast komt te zitten in een tijdlus, waarin deze keer niet alleen zij keer na keer wordt vermoord, maar ook haar vrienden. Hoewel Happy Death Day 2U dus natuurlijk geen kwade bedoelingen had met de uitkomstdatum, is het wel te begrijpen hoe een film met een dergelijk plot op zo’n datum verkeerd kan vallen en Frank Guttenberg stond dus in zijn gelijk toen hij op Twitter een publiek verzoek deed tegen Universal Pictures met de vraag om de datum te verschuiven.

En gelukkig werd daar vanuit Universal Pictures goed accuraat op gereageerd. Gisteren liet Fred Guttenberg via Twitter weten dat hij contact had gehad met Universal en dat de studio had ingestemd om de uitkomstdatum van de film te verschuiven.

En dat is niet de enige stap die de film zal nemen. Aan Yahoo Movies liet een woordvoerder van Universal weten: “When Universal Pictures became aware last week that the one-year anniversary of the tragic events in Parkland, Florida, fell on theHappy Death Day 2U release date, the studio spoke with victim advocates and immediately began the process of changing the release date of the film. Following discussions with its partners in exhibition, Universal will move the North American release date to February 13. The studio has decided not to show the film in Parkland and the surrounding area’s. Outdoor, digital and in-theatre marketing for the film will be suspended in that market. The studio understands the importance of memorializing the February 14 date as an opportunity to continue to allow the Parkland community to heal.

Beeld: Universal Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *