Hawkeye televisieserie in de maak voor Disney+

Er is een Hawkeye televisieserie in de maak voor Disney+. Jeremy Renner zal zelf de hoofdrol gaan spelen in de serie. De serie zal zich naar verluid na Endgame gaan afspelen.

Disney’s aankomende streamingplatform Disney+ werkt aan een serie over Jeremy Renner’s Hawkeye. De acteur zal voor de serie zelf de rol van Clint Barton weer op zich nemen. Het is de tweede grote Marvelserie die wordt aangekondigd, na Tom Hiddleston’s Loki, maar er gaan nog meer geruchten, dus hopelijk neemt dit aantal in de toekomst nog terug. Het nieuws van de serie werd bekend gemaakt door Variety. De serie zal zich naar verwachting af gaan spelen na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame, die eind van de maand zal verschijnen, en zal zich richten op Hawkeye die een volgende generatie met pijl en boog klaarstoomt.

Avengers: Endgame zal het einde van een tijdperk worden en afscheid nemen van veel, als niet al, van de oorspronkelijke Avengers die het verhaal in 2008 zijn begonnen. Ook voor Clint Barton lijken de gebeurtenissen van Endgame, en ook al van de voorgaande Infinity War, grote impact te gaan hebben. Het is dan ook niet verrassend dat Barton na de eindstrijd zijn pijl en boog aan de wilgen wil gaan hangen. De serie zal naar verwachting dan ook gaan over Barton die zich opmaakt om zijn wapens door te geven aan Kate Bishop, een bekend personage uit de stripboeken, die ook daar de rol van Hawkeye overnam. De serie zou zes tot acht afleveringen moeten gaan kennen.

Met de Black Widow solofilm, die waarschijnlijk in de volgende fase zal gaan verschijnen, was Hawkeye de enige Avengers die nog geen soloproject had gehad. Hiermee zal hij dus ook bij de club gaan horen. Wel betekent het dat we nog steeds geen achtergrond van Hawkeye zullen gaan krijgen, of zullen horen wat er in Boedapest is gebeurd, maar wellicht kunnen ze dat met flashbacks nog realiseren. Het betekent in elk geval dat we nog een afsluiting van Jeremy Renner’s personage zullen krijgen, wat er dan ook gebeurt in Endgame. Wanneer de serie precies op Disney+ zal verschijnen is nog niet bekend. De productie lijkt nog niet begonnen te zijn.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *