HBO aangeklaagd wegens Leaving Neverland documentaire

Michael Jackson’s family heeft HBO aangeklaagd voor de nieuwe documentaire Leaving Neverland. De film zou in overtreding zijn met een eerder vastgestelde clausule.

De film werd voor het eerst getoond tijdens het Sundance Film Festival vorige maand en riep kritiek op van familie en fans van de overleden zanger, omdat het de beschuldigingen van het seksueel misbruiken van jongens op Jackson’s Neverland Ranch in de jaren ’80 en ’90 in deze vier uur durende documentaire nauwkeurig onder de loep neemt.
Michael Jackson is bekend als één van de grootste namen uit de muziekindustrie, maar zijn reputatie en latere nalatenschap wordt nu al sinds 1993 achtervolgd door meerdere beschuldigingen van seksueel misbruik. Hij is echter nog veroordeeld en dit kwam mede door de getuigenissen van Wade Robson en Jimmy Safechuck gedurende de rechtszaak rond de eerste beschuldiging. Deze twee mannen staan in het center van het verhaal van Leaving Neverland, omdat ze nu verklaren dat ze destijds hebben gelogen onder dwang van Jackson.

Met HBO’s tweedelige televisie-uitzending in aantocht heeft Jackson’s familie het netwerk nu aangeklaagd voor 100 miljoen. The Guardian laat weten dat dit is om een non-diskrediet clausule uit 1992 die HBO zou hebben gebroken, die in het leven was geroepen na HBO’s Michael Jackson Live in Bucharest: The Dangerous Tour documentaire. HBO laat echter weten dat ze niet van plan zijn om de uitzendingen van 3 en 4 maart op te schorten en dat dit juist een mogelijkheid is voor kijkers om voor zichzelf te oordelen. In een verklaring stelt HBO: “Despite the desperate lengths taken to undermine the film, our plans remain unchanged. HBO will move forward with the airing of Leaving Neverland, the two-part documentary, on March 3rd and 4th. This will allow everyone the opportunity to assess the film and the claims in it for themselves.”

Gezien de omvang van het verhaal rondom Jackson, en de betrokkenheid van Robson en Safechuck, heeft regisseur Dan Reed zelfs al hints laten vallen dat hij wel brood ziet in een tweede documentaire, die zich meer richt op de andere zaken. De documentaire zal Jackson in elk geval in een ander daglicht gaan zetten. Voor nu lijken de uitzendingen van 3 en 4 maart dus gewoon door te gaan, maar we houden het in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *