Hugh Jackman en Patrick Stewart zetten officieel record neer voor X-Men rollen

Je kunt nu in het Guinness Book of World Records verschijnen voor het spelen van een superheld. Tenminste, als je Hugh Jackman of Patrick Stewart heet. De twee X-Men zullen officieel de geschiedenisboeken ingaan.

Hugh Jackman en Patrick Stewart begonnen hun reis in het MCU in 2000, toen ze verschenen in de rollen van Wolverine en Professor X. De films waren het begin van het superheldengenre zoals het nu is en hebben talloze superhelden op het grote scherm geïntroduceerd. Na het oorspronkelijke trilogie bleven de acteurs terugkeren in spinoffs en cameo’s, tot hun laatste verschijning samen in Logan in 2016, waarin ze allebei afscheid namen van de rollen. Maar hun werk en toewijding zal niet vergeten worden. Guinness World Records heeft namelijk bekend gemaakt dat de twee een record hebben neergezet. Met hun 16 jaar en 228 dagen in de rol hebben ze het record gezet voor ‘longest career as live action Marvel superhero’. Ze zullen worden toegevoegd aan de 2020 uitgave van het boek.

Guinness World Records plaatste op Twitter foto’s van de acteurs met hun oorkonde. Bekijk de foto’s hieronder.

Jackman ‘verslaat’ Stewart officieel in het aantal optredens, aangezien hij negen keer te zien was als Wolverine in een film en Stewart zeven keer als Professor X, maar de tijd die ze hebben doorgebracht in de rol blijft hetzelfde. En ze zullen het record voorlopig ook wel in handen houden. De enige acteurs die in de buurt komen van het record zijn de leden van cast van 2008’s Iron Man: Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow en Jon Favreau. Aangezien Downey Jr. en Paltrow al hebben aangegeven na de aankomende Avengers: Endgame te gaan stoppen, zullen zij het record dus niet in handen krijgen. Samuel L. Jackson en Jon Favreau zullen allebei verschijnen in Spider-Man: Far From Home, dus zij zijn nog in de race. Mochten ze hun rol tot 2025 volhouden, zal het record op één van hen of beide overgaan. Nog even volhouden dus.

Beeld: Fox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *