James Gunn toch terug als regisseur voor Guardians of the Galaxy 3

James Gunn zal toch Guardians of the Galaxy 3 gaan regisseren. De acteur werd vorig jaar door Disney ontslagen aan de hand van een aantal verontrustende, oude tweets en het project werd bij gebrek aan een nieuwe regisseur in de ijskast geplaatst. Nu heeft Disney toch besloten Gunn terug te vragen.

Onder leiding van James Gunn werden Guardians of the Galaxy 1 en 2 een groot succes, wat ook leidde tot onrust onder de fans toen de regisseur, die terug zou keren voor het laatste deel van de trilogie, vorige zomer werd ontslagen door Disney. Deze beslissing werd echter niet zomaar genomen, het gebeurde aan de hand van een Twitter schandaal. Er waren oude tweets van Gunn naar boven gekomen, waarin hij zich schokkend uitliet over pedofilie en hier meerdere grapjes over maakte. Dit zorgde uiteraard voor een hoop oproer, wat ertoe leidde dat Disney, waar Marvel inmiddels onder viel, de regisseur ontsloeg. Guardians of the Galaxy 3 zou er wel komen, maar onder andere leiding. De beslissing verdeelde de fans, omdat de ene helft het met de beslissing eens was en de andere helft vond dat dit fouten uit het verleden waren, waar Gunn ook al op eerdere momenten excuses voor had gemaakt.

In elk geval had de beslissing van Disney gevolgen voor het Guardians of the Galaxy franchise, omdat het derde deel voor onbepaalde tijd werd vertraagd en er ook weinig gebeurde om te zoeken naar een nieuwe regisseur. Zowel vanuit Disney als vanuit de cast werd wel benadrukt dat de film wel zou worden gemaakt, maar niemand kon duidelijkheid bieden over een tijdsraam. Omdat er geen nieuwe regisseur werd aangenomen, hielden supporters van Gunn hoop dat hij toch terug zou keren. Deze hoop nam af toen hij werd aangenomen als regisseur voor DC’s The Suicide Squad. De hoop blijkt nu toch gegrond, want Disney heeft de beslissing teruggedraaid en Gunn toch teruggevraagd voor de derde Guardians film. Dit nieuws werd bekend gemaakt door Deadline en door Gunn bevestigd in een statement. Gunn zelf liet op Twitter (wat toch wel het meest ironische medium is om de boodschap over te brengen hier) een kort bericht achter:

Waarom Disney precies de beslissing heeft teruggedraaid is nog niet bekend gemaakt. Wel melden zowel Deadline als The Hollywood Reporter dat Disney en Marvel allebei geen enkele stap hebben ondernomen om een andere regisseur te zoeken tussen de tijd dat de regisseur werd ontslagen afgelopen zomer en zijn terugkeer nu. Het zou dus zelfs kunnen dat dit altijd al het plan is geweest, maar hopelijk wordt hier op een later tijdstip een verklaring voor gegeven. Fans van DC kunnen ook opgelucht ademhalen, de beslissing zal geen gevolgen hebben voor Gunn’s werk aan The Suicide Squad. Dit heeft de film’s producent Peter Safran in een interview met JoBlo laten weten. Safran vertelde: “No, it was all handled incredibly elegantly and everybody knows on both sides that Suicide Squad is the priority today and he’ll finish that movie and then everybody knows that his next film will be Guardians. It’s the best of all possible both worlds, I think, for fans and for James Gunn himself.”

Wanneer de productie voor Guardians of the Galaxy 3 zal beginnen is nog niet bekend, de cast van de eerste twee films is wel al lange tijd geleden bevestigd om terug te keren voor het derde deel. The Suicide Squad wordt in augustus 2021 in de bioscoop verwacht. Pas daarna kunnen we Guardians 3 dus verwachten.

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *