James McAvoy had de link tussen Split en de Unbreakable niet door

Er waren veel mensen verrast door de link tussen Split en voorloper Unbreakable en daar hoeven we ons allemaal niet voor te schamen, want Split’s James McAvoy had het zelf ook niet door.

Filmfans die zich licht schaamden dat ze de link tussen 2016’s Split en 2000’s Unbreakable niet doorhadden tot het uitgespeld werd in de eindscene hoeven zich geen zorgen te maken. James McAvoy, die ongeveer 24 rollen speelde in Split, wist namelijk zelf ook niet dat zijn film een verband had met Bruce Willis’ Unbreakable.

In een interview met Digital Spy biechtte McAvoy op dat hij zelf ook niet wist wat regisseur M Night Shyamalan van plan was met personage. En dat terwijl hij wel meer hints kreeg dan wij. “I read the first version of Split that I got sent and there was a little tenuous clue there,” vertelt McAvoy. “If I had been sharper eyed, I’d have seen it, but I missed it. I got into rehearsals and he kept talking about Unbreakable.

De onthulling dat de gebeurtenissen van Split en Unbreakable zich in dezelfde wereld afspelen kwam aan het einde van Split, toen Bruce Willis’ David Dunn een cameo maakte en de gebeurtenissen van Glass inluiden. In Glass komen de personages van Willis en McAvoy, samen met dat van Samuel L. Jackson uit Unbreakable samen in een spectaculaire cliffhanger van het verhaal. Glass is vanaf 17 januari te zien in de bioscoop.

Beeld: Universal Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *