Jason Blom wil ander genre voor elk Happy Death Day vervolg

Happy Death Day 2U komt steeds dichterbij, maar het zal blijkbaar meer afwijken van de eerste film dan we dachten. Het zal namelijk binnen een ander genre vallen. En komen er nog meer films in de reeks, zullen die dezelfde behandeling ondergaan, volgens Jason Blom.

Welk genre het vervolg 2017’s horrorkomedie Happy Death Day dan precies zal hebben, is niet bekend. In de trailer lijkt het genre tussen de eerste en de tweede film namelijk weinig verandert te zijn. Maar we gaan het zien. En in de toekomst ook. Studio-eigenaar Jason Blom wil namelijk dat elke film binnen het Happy Death Day franchise een ander genre zal krijgen. En er zullen dus ook, als alles naar verwachting gaat, meer films aankomen. Dit zal volgens Blom in de nacreditscene van de film duidelijk worden.

Jason Blom is de oprichter van Blomhouse Productions, die verantwoordelijk is voor een grote hoeveelheid aan populaire franchisen, zoals Paranormal Activity, The Purge en Halloween. Ook zijn van de studio een aantal succesvolle losse films afkomstig, zoals Get Out, Whiplash en BlackKklansman. Uit de studio is dus ook 2017’s Happy Death Day afkomstig, die het verhaal vertelt van Tree Gelbman dat op haar verjaardag op brute wijze om het leven wordt gebracht, waarna ze in een tijdslus terechtkomt en haar verjaardag/sterfdag opnieuw en opnieuw en opnieuw moet beleven tot ze uiteindelijk haar moordenaar weet te vinden.

In het tweede film zijn Tree en haar tijdlus terug, maar dus blijkbaar in een ander genre. Dit liet Blom in een interview met CinePOP weten. Hij vertelde: “I’ve never seen a franchise where one movie is a certain genre, and the next movie is a different genre. But that is certainly the case with Happy Death Day and Happy Death Day 2U. And, hopefully, if we make a third one, it’ll be another different genre.

We hoeven in elk geval niet lang te wachten tot we meer weten. Happy Death Day 2U draait vanaf 14 februari in de bioscoop.

Beeld: Blomhouse Productions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *