Jodie Whittaker keert terug als Doctor in het 12e seizoen

De eerste vrouwelijke Doctor Who, Jodie Whittaker, keert volgend seizoen weer terug in haar rol als de Doctor. Dit vertelde Whittaker zelf aan de The Hollywood Reporter.

Fans van de serie hadden niet verwacht dat de eerste vrouwelijke Doctor snel haar Tardis weer op zou bergen, maar tot nu toe had de BBC nog niet bevestigd of Whittaker terug zou keren in het twaalfde seizoen van de scifi-serie. Nu heeft de actrice dat dus zelf laten weten aan The Hollywood Reporter. “I really can’t wait to step back in and get to work again,” vertelde Whittaker. “It’s such an incredible role. It’s been such an extraordinary journey so far and I’m not quite ready to hand it over yet.

Whittaker ontving bij de oorspronkelijke aankondiging van haar rol als Doctor een hoop kritiek van de fans, die vonden dat de rol niet door een vrouw gespeeld kon worden. Desondanks maakten de meeste fans een ommekeer nadat ze kennis hadden gemaakt met Whittaker in de rol en ze bewees de sonische schroeverdraaier dubbel en dwars te verdienen. Verwacht wordt dat de opnames van het twaalfde seizoen begin 2019 zullen plaatsvinden.

Beeld: BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *