Johnny Flynn gecast als jonge David Bowie

Johnny Flynn is gecast in de rol van David Bowie, in de aankomende Stardust, een biografische film over de legendarische zanger. Bowie verloor twee jaar geleden de strijd op 69-jarige leeftijd de strijd met kanker.

Het nieuws over de film kwam vorig jaar als eerste naar buiten via Bowie’s zoon Duncan Jones, die was uitgenodigd bij een overleg over de film. Op Twitter stak hij de draak met het project door Gilbert Gottfried en Meryl Streep voor te stellen voor de hoofdrol en liet hij weten dat hij de producers had verteld dat ze het project konden ‘steken waar de zon niet schijnt’.

Ondanks dat Jones dus niet erg enthousiast was, is toch besloten om verder te gaan met de ontwikkeling van het project, en dat heeft nu geleid tot de casting van niet Gottfried of Streep, maar Johnny Flynn in de rol van de overleden David Bowie. Flynn heeft een lange geschiedenis in zowel film als theater en was onder andere te zien in de thriller Beast en de Netflix serie Love Sick. De film zal worden geregisseerd door I Am Slave’s Gabriel Range, en kent naar Flynn rollen voor onder andere GLOW’s Marc Maron en The Hunger Games’ Jena Malone.

Deadline laat weten dat de film, Stardust, zal gaan plaatsvinden in 1971 en zal gaan draaien om Bowie’s eerste bezoek aan Amerika en de daarop volgende schepping van zijn alterego Ziggy Stardust. Maron speelt hierin Bowie’s publicist en Malone zijn eerste vrouw, Angie.

Het script is geschreven door The Last Czars’s Christopher Bell en productie staat op de planning voor juni 2019. Details over wanneer de film zal verschijnen zijn nog niet bekend, maar als alles naar verwachting verloopt, zal dat zeker niet later dan 2021 worden.

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *