Karen Gillan kijkt uit naar GOTG3

Het blijft onrustig rondom Guardians of the Galaxy 3. Er is nog steeds niet concreets bekend over wie het project na het vertrek van James Gunn over gaat nemen. Actrice Karen Gillan, ‘Nebula’, laat echter wel weten uit te kijken om het derde deel te gaan maken voor de fans.

Er is nog steeds weinig duidelijk over wanneer Guardians of the Galaxy 3 gemaakt zal worden, of door wie. De problemen begonnen toen in enkele maanden geleden de regisseur van de eerste twee films, James Gunn, door Disney werd ontslagen naar aanleiding van een aantal oude tweets van pedofiele aard. De tweets dateren van aardig van jaren terug, wat ervoor zorgden dat veel acteurs, waaronder de castleden van de Guardians films, zich uitlieten ter verdediging van Gunn. Deze steun kwam onder andere tot uiting in een open brief van alle castleden van de eerste twee Guardians films, die duidelijk maakten dat ze allemaal achter Gunn stonden. Dave Bautista (Drax) ging zelfs zo ver als zeggen dat hij geen deel wilde uitmaken van de derde film als Gunn niet terug werd gehaald om de film te regisseren. Disney houdt echter, tot nu toe in elk geval, voet bij stuk en haalt Gunn niet terug. Er is echter ook nog niks bekend over een nieuwe regisseur of wanneer de productie van de film, die gepauzeerd werd toen Gunn werd ontslagen, weer van start zal gaan. Gelukkig hebben we Karen Gillan om ook nog wat goed nieuws te brengen.

In een interview met People laat ze weten uit te kijken naar het project. “Our director won’t be with us any longer, but we are excited to continue the Guardians of the Galaxy story and keep delivering to the fans,” vertelt Gillan. “That is the most important thing. I don’t have any details as to when but there’s a script in existence.” Welk script dat precies is, is niet duidelijk. Wel was al eerder bekend dat James Gunn al een script voor de derde film had ontwikkeld, dus wellicht dat Disney toch dat script zal gaan gebruiken.

Karen Gillan speelt in de Guardians of the Galaxy films de rol van Nebula, de geadopteerde dochter van Thanos en zus van Gamora. Nebula verscheen ook in Avengers: Infinity War, waarin zij samen met de andere Guardians en Tony Stark’s groep de strijd met Thanos aangingen. [Spoilers] Nadat ze deze strijd verloren, is zij naast Tony Stark de enige van de groep die de Decimation overleeft, na gehoord te hebben dat haar zus Gamora voor haar is gestorven. [Einde spoilers]

Het lijkt er op basis van Gillan’s woorden dus ook op dat de meeste castleden zich neer hebben gelegd bij het besluit om Gunn te ontslaan. Zelfs Bautista heeft laten weten aan de film deel te zullen gaan nemen, al voegt hij er wel aan toe dat het alleen is ‘out of legal obligations. That’s the spirit!

Beeld: Marvel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *