Kate Winslet hoofdrol in korte HBO-serie Mare of Easttown

HBO is terug met een nieuwe korte serie, na het succes van onder andere Big Little Lies. Deze keer gaat het om een misdaadserie genaamd Mare of Easttown, waarin de Oscar winnende Kate Winslet de hoofdrol zal gaan spelen.

Kate Winslet heeft al eerder succesvol voor HBO gewerkt, in haar werk aan de vijfdelige serie Mildred Pierce, waarvoor de een Emmy won. Nu is ze terug bij HBO in de korte series categorie met Mare of Easttown.
Mare of Easttown is gecreëerd en geschreven door Brad Ingelsby, die het beste bekend is voor Out of the Furnace en Run All Night. De serie speelt zich af in een klein stadje in Pennsylvania, waarin een moord plaatsvindt. Winslet zal hierbij in de kern van het verhaal staan, wanneer zij als de lokale rechercheur belast wordt met de taak van het oplossen van de moord, terwijl ze tegelijkertijd met haar eigen demonen vecht. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door Deadline. Voor de regie is Gavin O’Connor gestrikt.

Het is niet verrassend dat HBO een nieuwe korte serie op touw gaat zetten, na het succes van onder andere Big Little Lies vorig jaar. Deze serie ontving maar liefst 16 Emmy nominaties en daarmee ook een tweede seizoen, ondanks dat de serie eigenlijk maar tot zeven afleveringen beperkt zou blijven. Wellicht dat dit lot ook zal wachten voor Mare of Easttown, mocht de serie een even groot succes worden als Big Little Lies.

Behalve de beperkte plotdetails is er nog erg weinig bekend over de serie, die zich nog in een heel vroeg stadium van productie bevindt. Er is dus nog niks bekend over wanneer de opnames zullen plaatsvinden of wanneer de serie verwacht wordt op HBO. Maar zodra er meer bekend is, zitten we erop.

Beeld: HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *