Katherine Langford’s Endgame rol werd geschrapt

Joe en Anthony Russo hebben bevestigd dat 13 Reasons Why’s Katherine Langford’s rol in Avengers: Endgame is geschrapt. De actrice werd eind vorig jaar aangekondigd voor de film, maar verscheen vervolgens niet op het grote scherm.

[Dit artikel bevat spoilers voor Avengers: Endgame]

Fans van 13 Reasons Why zullen waarschijnlijk nogal verbaasd zijn geweest na het zien van Avengers: Endgame. Hoofdrolspeelster Katherine Langford was namelijk aangekondigd als onderdeel van de cast, maar verscheen vervolgens niet in de film. De actrice werd in oktober 2018 aangekondigd, lang nadat de meeste opnames al waren afgerond, wat betekent dat ze sowieso al een late toevoeging aan de cast was. Er gingen dus aardig wat speculaties over haar rol, variërend van de late introductie van een toekomstige superheld binnen het MCU, zoals Kate Bischop, of een familielid van één van de personages. De Russo broers hebben nu laten weten wie Langford zou hebben gespeeld en waarom ze uiteindelijk uit de eindversie is geknipt.

Tijdens een interview op de HappySadConfused Podcast lieten de broers weten dat Langford in de film eigenlijk een oudere versie van Tony Stark’s dochter Morgan Stark zou hebben gespeeld. Het idee was dat ze zou verschijnen als een visioen van Tony, nadat hij de Infinity Stones te pakken had gekregen. De situatie zou vergelijkbaar zijn met het visioen dat Thanos had in Infinity War, met een jonge Gamora. Hiermee zou Tony wat afsluiting kunnen worden geboden. De scene werd uiteindelijk toch uit de film gehaald, omdat het niet echt werkte binnen de context van de film als geheel. “The intention was that his future daughter, because these films are dealing with magic, his future daughter forgave him and sort of gave him peace to go,” legde Joe Russo uit. “And the idea felt resonant. But it was just too many ideas in an overly complicated movie.”
Antjony Russo voegde er nog aan toe: “The test audiences didn’t feel an emotional association with the adult version of his daughter. So it wasn’t ringing to us and resonating with us on an emotional level.” Het verschil bij Gamora was dan ook dat het publiek al een jongere Gamora had gezien bij de ontmoeting tussen Gamora en Thanos in een flashback, wat voor het publiek van Endgame een verbinding met een onbekende, oudere versie van een jong personage direct moeilijk maakt. Al met al lijkt het de juiste keuze geweest en wellicht dat we de scene ooit nog een keer terug zullen kunnen zien bij deleted scenes.

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *