Kevin Hart trekt zich terug als Oscars presentator

Kevin Hart zal niet meer de Academy Awards van 2019 presenteren. Dit maakte hij zelf zojuist bekend op Twitter. Hart trekt zich terug van de positie na een turbulente nacht, waarin een aantal kwetsende tweets waren opgedoken, waarna de Academy hem een ultimatum stelde.

Nog geen twee dagen nadat bekend is geworden dat Kevin Hart presentator zou worden van de 2019 Academy Awards, heeft hij de positie alweer teruggegeven. Dit nieuws heeft hij zelf op Twitter bekend gemaakt, na een turbulente nacht. Er waren wat oude tweets van Hart naar boven gekomen, waarin hij zich zeer homofobisch opstelde en kwetsende terminologie gebruikte. In de tweet, die vanochtend vroeg onze tijd geplaatst werd, schreef hij het volgende:

Hij voegde hier later nog een tweet aan toe:

Zijn beslissing in combinatie met de verontschuldiging is een enigzins overwachte wending, aangezien Hart eerder een video op Instagram had geplaatst waarin hij vertelde dat de Academy een verontschuldiging had geëist, wat hij had geweigerd. Volgens Hart had de Academy hem een ultimatum gesteld: verontschuldigen voor de tweets of zich terugtrekken als presentator van de Oscars. “I passed,” zei Hart in de video. “The reason I passed is because I’ve addressed this several times. This is not the first time this has come up. Regardless I’m thankful for the opportunity, if it goes away, no harm, no foul.” Ironisch genoeg heeft Hart dus in zijn terugtrekken alsnog die verontschuldiging gegeven die hij eerst weigerde.

De tweets kwamen naar boven na de aankondiging van Hart als presentator, en riep veel reacties op aan beide kanten van het argument. Hart zelf laat weten dat hij de tweets jaren geleden heeft geplaatst en dat hij inmiddels gegroeid is als persoon. Hij is in het verleden wel al eerder in opspraak geweest vanwege dergelijke uitspraken.

Er is nog niet bekend wie de Academy nu zal aanwijzen als presentator van de Oscars in 2019. De aankondiging van Hart kwam al redelijk laat in het proces, in vergelijking tot voorgaande jaren, wat de suggestie wekt dat de Academy misschien moeite heeft iemand te vinden voor de rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *