Kijken: de teaser trailer voor Tolkien

Fox Searchlight heeft een eerste teaser trailer bekend gemaakt voor Tolkin, de biografische film over J.R.R. Tolkien. Het is nog geen volledige trailer, maar het biedt in elk geval een eerste blik in het aankomende verhaal over het leven van het literaire genie.

J.R.R. Tolkien is één van de helden van de fantasiewereld, dankzij zijn werk aan onder andere The Hobbit en The Lord of The Rings, verhalen die niet meer weg te denken zijn uit de film- en boekenwereld. Het is dan ook hoog tijd dat er eens gekeken wordt naar de man achter de fantastische verhalen en dat kan nu dankzij Tolkien. De film zal zich richten op de weg die Tolkien heeft gelopen op weg naar de creatie van zijn meesterwerken. De trailer toont een wisseling van beelden tussen Tolkien’s tijd in de eerste wereldoorlog, beelden van zijn leven daarbuiten en fantasiebeelden die hij wellicht ervaarde tijdens zijn ziekte in de oorlog, wat er uiteindelijk ook toe leidde dat hij naar huis werd gestuurd.

De rol van Tolkien zal in de film worden gespeeld door Nicolas Hoult (About A Boy). Naast beelden van hem, toont de trailer ook beelden van Lily Collins (Love, Rosie) in de rol van zijn vrouw en Anthony Boyle (Ordeal by Innocence), Tom Glynn-Carney (Dunkirk) en Patrick Gibson (The OA), in de rollen van zijn vrienden uit de oorlog. De film wordt in mei dit jaar in de bioscoop verwacht. Bekijk hieronder de trailer.

Beeld: Fox Searchlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *