Kijken: De trailer van Child’s Play

Star Wars’ Mark Hamill neemt de rol, of in elk geval de stem, van Chucky op zich in de eerste volledige trailer van 2019’s Child’s Play. De film is een remake van de film uit 1988.

Child’s Play uit 1988 is natuurlijk een horrorklassieker, wat er ook voor zorgde dat toen de remake vorig jaar werd aangekondigd, niet iedereen even enthousiast was. Dat enthousiasme groeide wel toen Star Wars’ Mark Hamill aankondigde dat hij de stem van Chucky in ging spreken voor de nieuwe film. Als Luke Skywalker heeft Hamill al jaren enorme populariteit opgebouwd, dus als hij aan je project verbonden is, wil dat wel wat zeggen. De nieuwe film zal worden geregisseerd door Lars Klevberg, op basis van een script van Tyler Burton Smith. Aubrey Plaza en Brian Tyree Henry zullen in de film de hoofdrollen op zich nemen. De eerder vrijgegeven teaser trailer liet natuurlijk nog weinig zien van wat de film zal brengen, behalve dat Chucky in deze versie een probleem met foutieve technologie is, maar de volledige trailer tilt de sluier al een stukje verder op.

Hamill’s stem is nog maar heel kort te horen in de film, maar laat wel een duidelijk verschil merken tussen zijn optreden in de rol en die van Brad Dourif in 1988. Dourif gebruikte een diepere stem, in tegenstelling tot Hamill’s hogere en kinderlijke stemmetje. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de andere intentie van de pop in deze versie, als elektronisch speelgoed zal Chucky natuurlijk geprogrammeerd zijn met een kinderlijke stem, in tegenstelling tot de Chucky van Dourif, die als pop werd bezeten door de geest van een seriemoordenaar. De trailer toont ook dat deze versie van Chucky elektronische apparaten kan beheersen, hoewel natuurlijk nog wel een mes als voorkeur gebruikt voor zijn moordlust, zoals de poster ook laat zien.

Naast Plaza, Hamill en Tyree Henry kent de film ook rollen voor onder andere Tim Matheson, Ty Consiglio, Beatrice Kitsos en Carlease Burke. De film verschijnt half juni in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer en de poster.

Beeld: Orion Pictures

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *