Kijken: de trailer van seizoen 6 van Agents of Shield

Coulson is dood. Of toch niet. Of toch wel. Of toch niet. Dat is een beetje de samenvatting van de trailer van het zesde seizoen van Agents of Shield, dat aankomende zomer terugkeert. Benieuwd? Kijk de video hieronder.

Agents of Shield heeft enig tijd in zwaar vaarwater gezeten, maar inmiddels begint het elk seizoen betere en betere recensies te krijgen. Dat is ook de reden waarom de serie inmiddels al vernieuwd is voor een zevende seizoen, ondanks dat het zesde seizoen dus nog niet eens is uitgezonden. Maar van dat seizoen hebben we nu de eerste beelden en het ziet er veelbelovend uit.

Het seizoen pikt op waar het vorige seizoen is gebleven, na het overlijden van teamleden Coulson en Fitz. De serie windt ook geen doekjes om de dood van Coulson, want de trailer begint door met koeienletters “COULSON IS DEAD” in beeld te laten verschijnen. Bedankt, ABC. De wond was nog vers. Toch hint de serie ook al naar een terugkeer van in elk geval Clark Gregg, al dan wellicht niet in de rol van Coulson. Na eerst als hologram te zijn verschenen, duikt iemand die enorm lijkt op Coulson later in de trailer ineens op als lid van een gevaarlijke groep individuen met speciale krachten, waar het team zich dit seizoen mee bezig moet gaan houden. Wanneer iemand zich identificeert als zijnde van SHIELD, antwoordt niet-Coulson: “Never heard of it.”
En Coulson is niet het enige overleden teamlid waar dit seizoen op gejaagd wordt, want ook Fitz heeft nog een kans op overleven. (Sterker nog, de stem die zich identificeert klinkt heel erg als Fitz.) Na vorig seizoen te zijn overleden, is hij nog terug te halen, aangezien hij zichzelf heeft ingevroren om bij zijn teamleden in de toekomst te komen en nu dus momenteel ergens in tijd en ruimte rondzweeft. Even terughalen en ontdooien en onze favoriete nerd turned hero is weer terug. Het klinkt zo makkelijk als ik het zeg. Maar het is Agents of Shield en er zijn weinig personages echt dood gebleven, dus de kans is erg groot dat het ongeveer zo zal gaan.

Opvallend in de trailer is wel dat het zesde seizoen de gebeurtenissen van Avengers: Infinity War geheel lijkt te negeren. De serie zal wel pas in de zomer op televisie verschijnen, nadat Avengers: Endgame al is uitgekomen, dus hoe de wereld er dan uit zal zien weten we natuurlijk nog niet. Er werd aan het eind van het vijfde seizoen wel melding gemaakt van de gebeurtenissen in Wakanda, dus de link tussen de films en serie blijft, ook al is inmiddels heel klein, wel bestaan. Wellicht dat er in het seizoen zelf nog wel iets wordt gezegd over de gebeurtenissen van Endgame, maar dat zal nu voor alle partijen afwachten zijn. De serie verschijnt in juli op ABC. Kijk hieronder de trailer.

Beeld: ABC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *