Kijken: De trailer voor Tolkien

Fox Searchlight heeft eindelijk een volledige trailer van Tolkien bekend gemaakt. Er werd al eerder een teaser trailer van de biografische film vrijgegeven, maar deze trailer biedt uiteraard een beetje kijkje in de film. Bekijk de video hieronder.

Tolkien zal gaan om het leven van auteur J.R.R. Tolkien, het meesterbrein achter de wereld van The Lord of The Rings en The Hobbit. Met een televisieserie over de wereld van Middle Earth in aankomst bij Amazon maakt de film uiteraard nog meer tot een hype. De film zal zich gaan richten op de vroege jaren van de auteur en de ervaringen en relaties die hebben geleid tot de ontwikkeling van de man tot de schrijver die een nieuwe wereld tot leven bracht. In de film zal Nicolas Hoult de rol van Tolkien gaan spelen en Lily Collins de rol van zijn vrouw, Edith. Ook kent het rollen voor onder andere Tom Glynn-Carney, Anthony Boyle en Patrick Gibson.

De film is geschreven door Stephen Beresford en David Gleeson en geregisseerd door Dome Karukoski. De trailer wekt in elk geval de indruk dat de film spectaculairder zal worden dat een klassieke biografische film. Naast de romance tussen Tolkien en zijn toekomstige vrouw, worden ook beelden getoond van de eerste wereldoorlog, waarin Tolkien heeft moeten vechten en zijn vriendschappen die de inspiratie hebben gevormd voor de Fellowship. De film wordt in mei 2019 in de bioscoop verwacht. Kijk hieronder de trailer.

Beeld: Fox Searchlight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *