Kijken: Mary Poppins’ Return naar praktische effecten

Mary Poppins Returns is op meerdere vlakken net zo zeer een liefdesbrief voor de klassieke Hollywood film als het een vervolg op de film is. De magie van de film is dat het op veel manieren enorm lijkt op de klassieke film van 54 jaar geleden en dat blijkt nu ook voor een deel te komen door hun gebruik van praktische effecten in plaats van CGI.

We hebben er 54 jaar op moeten wachten, maar de terugkeer van Mary Poppins stelt niet teleur. De film wordt wereldwijd geprezen en heeft zelfs al meerdere nominaties op zak, waaronder vier voor de Golden Globes die afgelopen week werden uitgereikt. Eén van de redenen waarop de film zo’n succes is, is dat het op vele vlakken veel overeenkomsten toont met de klassieke film uit 1964, waardoor het de schoonheid van het origineel niet teniet doet of probeert te overtreffen. Nu blijkt dat één van de redenen de overeenkomsten zo sterk zijn is dat de films vaak op dezelfde manier gemaakt zijn, door gebruik van praktische effecten, in plaats van speciale effecten en CGI.

Het gebruik van deze praktische effecten blijkt uit een reeks achter de schermen videos die zijn gedeeld via het Twitter account CafeFantasia. Eén van de beste momenten is de video over de badkuipscene van ‘Can You Imagine That?’ waarin Mary Poppins achteruit een badkuip in glijdt en terechtkomt in een magisch rijk. In deze scene is dus geen gebruik gemaakt van CGI, maar Emily Blunt is gewoon letterlijk achteruit van een waterglijbaan afgegleden. Zo’n baan wil ik ook wel. Zie de video hieronder.

Natuurlijk wordt er in de film wel gebruik gemaakt van CGI en andere speciale effecten, maar het zijn wel momenten als dit die de magie van de eerste film zo terugbrengen in het tweede deel en deels waarom de film zo’n succes is. Laten we hopen dat deze magie ook weer te zien is in het derde deel, waar op het moment een hoop geruchten over rondgaan. Emily Blunt is er in elk geval al helemaal voor om terug te keren.

Tot die tijd kunnen we ons amuseren met de andere videos van achter de schermen:

Beeld: Disney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *