Lord of the Rings televisieserie zal gaan over de Second Age

Amazon’s Lord of The Rings televisieserie zal zich gaan afspelen in de Second Age, 3000 jaar voor de gebeurtenissen van de films. Dit helpt in elk geval alvast enkele geruchten van waar de serie over zal gaan van de tafel.

In 2017 werd aangekondigd dat Amazon Studios werkte aan een televisieserie binnen de wereld van de boeken van J.R.R. Tolkien. De serie zou een budget van 500 miljoen gaan hebben, wat het grootste budget voor een televisieserie ooit zal worden als het waarheid wordt. Er werden geen details vrijgegeven waar de serie over zou gaan, behalve dat het plaats zou vinden voor de gebeurtenissen van The Fellowship of the Ring. Al snel kwamen er geruchten op gang dat de serie zou gaan over het verleden van Aragorn, Viggo Mortensen’s personage uit de Lord of The Rings films. Dat lijkt nu wel van tafel, want hoewel het waar blijkt te zijn dat de serie zich voor The Fellowship af zal spelen, is het iets verder ervoor dat verwacht. Zo’n 3000 jaar ervoor, namelijk.

Amazon heeft via Twitter bekend gemaakt dat de serie zich zal afspelen in de Second Age, terwijl de rest van de films zich allemaal hebben afgespeeld in de Third Age. Dit zal de gebeurtenissen van de televisieserie zo’n 3000 jaar voor de gebeurtenissen van de boeken plaatsen. Dit zal betekenen dat er een geheel andere cast zal verschijnen voor de televisieserie en dat de kans op een bekend gezicht in de serie heel klein zal zijn. Bekijk de tweet hieronder.

Wel wordt er gebruik gemaakt van de zin ‘One ring to rule them all’, wat er op kan duiden dat de serie wel over een ring van kracht zal gaan, wellicht een voorloper van de One Ring waar Sauron gebruik van maakte. De Second Age was wel een belangrijke tijd voor Middle Earth, en het biedt een eindeloze bron van mogelijkheden voor de schrijvers, wat de beslissing op zich logisch maakt. Op deze manier kan Amazon de magie van Middle Earth terugbrengen naar de televisie, zonder gebonden te zijn aan de gebeurtenissen van de films. En de echte nerds gaan toch wel kijken, nietwaar?

Beeld: Amazon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *