Love Actually funfact: Waarom Rowan Atkinson zo lang inpakte

Ik ben na al deze jaren nog steeds geobsedeerd door Love Actually, en gelukkig ben ik niet de enige. Ondanks de 200 keer dat ik de film inmiddels heb gezien, blijken er nog steeds nieuwe dingen te ontdekken. Namelijk waarom de hilarische inpakscene nou werkelijk zo lang duurde.

Ik word gelukkig van alles dat met Love Actually te maken heeft, en één van mijn favoriete scenes in de hele film is de scene waarin Rowan Atkinson met een hoop bombarie een kerstcadeau voor Alan Rickman in staat te pakken, en dat duurt maar en duurt maar en duurt maar, tot hilariteit van de kijker en irritante van Rickman’s personage dat het cadeau ingepakt moet hebben voordat zijn vrouw terugkomt en het ziet. Niet omdat het voor haar is, maar erger nog – het is voor zijn minnares. Ondanks de reden is de scene zelf fantastisch, je voelt de irritatie in Rickman’s personage alsof het je eigen irritatie is. Atkinson speelt het uiteraard geweldig, met een personage dat elke handeling eeuwig uitrekt. Want hij is vervelend. Toch?

Of toch niet. Via Digital Spy werd ik er namelijk op gewezen dat eigenlijk het tegendeel waar blijkt te zijn. Uit tweets van Emma Freud, de vrouw van Love Actually scriptschrijver Richard Curtis, blijkt dat Rowan Atkinson’s personage wellicht het puurste personage uit de film was – en dat is inclusief de uiterst schattige Thomas Sangster -. Freud tweet namelijk dat in de oorspronkelijke versie van het script Atkinson alleen maar zo lang over het inpakken doet om Rickman tegen te houden de ketting ook werkelijk te kopen.

Hadden ze het maar niet veranderd, dan was Emma Thompson’s personage een hoop leed bespaard geweest. Al hadden we dan nooit de iconische ‘Both Sides Now’ scene in de slaapkamer gehad, en daar is ook wel iets voor te zeggen.

Beeld: StudioCanal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *