Marvel’s Daredevil gecanceled door Netflix, maar is het over?

‘Don’t you dare, Netflix,’ dachten we allemaal toen Defenders lid na Defenders lid in het stof hapte. Maar Netflix darede toch en bracht vannacht het nieuws dat het besloten had na drie seizoenen te stoppen met Daredevil. Maar het is misschien toch nog niet over…

Na Iron Fist en Luke Cage moet nu ook Marvel’s Daredevil in het stof bijten. Netflix maakte vannacht tegen Deadline bekend dat het besloten heeft na drie seizoenen met de serie te stoppen. Op zich vreemd, omdat het laatste seizoen van de serie juist heel goed was bevallen. Maar toch heeft Netflix besloten op een hoogtepunt met de show te stoppen. In hun bekendmaking meldden ze: “We are tremendously proud of the show’s last and final season and although it’s painful for the fans, we feel it best to close this chapter on a high note. We’re thankful to our partners at Marvel, showrunner Erik Oleson, the show’s writers, stellar crew and incredible cast including Charlie Cox, Daredevil himself, and we’re grateful to the fans who have supported the show over the years.

Maar het hoeft misschien nog niet over te zijn. Er werd nog wel toegevoegd aan de mededeling dat hoewel de tijd op Netflix erop zat, het personage zal doorleven in toekomstige Marvel projecten. Dit idee wordt bevestigd door de serie zelfs, nadat ze een foto op Twitter plaatsen van Nelson, Murdock en Page, met daarbij het opschrift ‘Justice Never Stops’. Dat zijn in elk geval veelbelovende worden die hoop bieden dat ondanks dat Daredevil misschien over is – op Netflix in elk geval, series worden wel vaker gered door andere netwerken, zoals in het geval van Brooklyn Nine-Nine – het wellicht nog niet over is voor de personages en dat we ze nog meer zullen zien in de toekomst.

Voor nu zullen fans van Marvel superheldenseries het moeten doen met Jessica Jones, Agents of Shield en, tot we er meer over weten, The Punisher.

Beeld: Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *